Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan da ikke ha en egen etat for noe som er helt vanlig

Frp vil ha egen integreringsetat. Venstre-leder Trine Skei Grande synes det er et tåpelig forslag.

- GJØR FORHANDLINGENE VANSKELIGERE: Frp´s nye integreringsforslag irriterer samarbeidspartiet Venstre og partileder Trine Skei Grande. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
- GJØR FORHANDLINGENE VANSKELIGERE: Frp´s nye integreringsforslag irriterer samarbeidspartiet Venstre og partileder Trine Skei Grande. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande synes Carl I. Hagens forslag om en egen integreringsetat i Oslo er en dum idé.

- Så antibyråkratipartiet Frp vil ha kontroll over hva folk ser på Barne-TV? I Oslo som er så multikulturell, blir det veldig byråkratisk. Her er innvandring og integrering en del av livet, ikke en egen etat. Det trengs da ingen egen etat for å forholde seg til noe som er helt vanlig, sier Trine Skei Grande, som mener dagens integreringstiltak i hovedstaden fungerer godt.

Hagens forslag får gjenhør hos Frp på Stortinget og i regjeringen.

- Jeg mener forslaget om en integreringsetat er interessant. Oslo har og vil få store utfordringer, og innsatsen med integrering må styrkes vesentlig. Jeg mener andre land har lignende etater i store byer. Jeg tolker tiltakene fra Carl I Hagen som råd til innvandrerfamilier. Når det gjelder kutt i støtten, kan kommuner i dag sette krav bak dette. Ellers mener jeg og FrP at kontantytelser bør erstattes med fradrag, sier Per Sandberg til Dagbladet.

På spørsmål om en slik etat bør stille krav til foreldrene om visse fritidsaktiviteter og TV-programmer for barna, svarer Per Sandberg at etaten selv må vurdere hvilken innsats, råd og tiltak som kan settes inn.

Integrerings- og likestillingsminister Solveig Horne sier til NRK at hun synes Hagen kommer med mange gode forslag.

Regjeringspartiene Høyre og KrF er for tiden i knallharde asylforhandlinger med samarbeidspartiene Venstre og KrF. I forrige uke reagerte Venstre-lederen sterkt på at Per Sandberg foreslå folkeavstemning om innvandring. Hun mente dette ikke var bra for prosessen.

Nå sier hun det samme.

- Det er mye her som ikke gjør ting lettere, sier Grande.

Per Sandberg er uenig.

- Dette har ingenting med regjeringsplattform eller asylforhandlingene å gjøre, sier Sandberg.

Det skal nå være svært få ting det står om i asylforhandlingene, som nærmer seg en løsning. I denne prosessen må begge partiene gå med på ting de egentlig er imot. For Frps del gjelder det å få på plass en struktur for de lukkede mottakene. For Venstre gjelder det å få på plass best mulige rettigheter for asylbarna.

Hele Norges coronakart