- Vi kan få den mest konservative regjeringen noen sinne

Høyre og Frp kommer til å rasere arbeidslivet, velferden og likestillingen, skal vi tro Stoltenberg (Ap).

TAR SATS: Med gode meningsmålinger i ryggen tar Stoltenberg sats og langer ut mot høyresida. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
TAR SATS: Med gode meningsmålinger i ryggen tar Stoltenberg sats og langer ut mot høyresida. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Høyre og Frp kommer til å rasere arbeidslivet, velferden og det som er oppnådd på likestilling, skal vi tro skremmebildet statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tegner av en mørkeblå regjering.

- Vi kan få den mest konservative regjeringen vi har hatt noen sinne. En slik regjering bryter med den norske modellen på en grunnleggende måte, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) onsdag.

Etter å ha takket avtroppende NTL-leder Turid Lilleheie for innsatsen gjennom tolv år, brukte han resten av talen til landsmøtet til Norsk Tjenestemannslag til å angripe regjeringsalternativet utgått av Høyre og Fremskrittspartiet. En slik regjering vil gå til kraftige angrep på verdiene det norske samfunnet er tuftet på - arbeid, velferd og likhet - hevdet han.

Stoltenberg dro en skarp grense mellom sin egen regjerings politikk og det han mener en mørkeblå regjering vil stå for.

- Da den rødgrønne regjeringen fikk makten i 2005 lå det klart forslag fra den foregående regjeringen om store endringer i arbeidsmiljøloven som dramatisk ville svekket arbeidernes rettigheter. Tro ikke et øyeblikk at høyrepartiene ikke vil plukke opp der den forrige regjeringen slapp, sa Stoltenberg.

Frp har for lengst sparket i gang den lange valgkampen fram mot neste års kommune- og fylkestingsvalg. Onsdag kunne det synes som om Stoltenberg også meldte seg på.

- Det er en tendens til at høyrepartiene, som alltid har stått for en annen politikk, prøver å framstille det som om de har vært pådriverne for den norske modellen. Det er mildt sagt spesielt når vi ser på Frp, som er grunnlagt på det stikk motsatte, sa Stoltenberg.

(NTB)