BOLIG: Eiendomsmegler Terje Tinholt tror boligprisene vil fortsette å stige. Foto HANSEN/JON TERJE H. Dagbladet
BOLIG: Eiendomsmegler Terje Tinholt tror boligprisene vil fortsette å stige. Foto HANSEN/JON TERJE H. DagbladetVis mer

- Vi kan få ny boligboom

Eiendomsmegler Terje Tinholt i Nordvik & partners tror boligmarkedet vil fortsette å stige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): - Boligmarkedet vil stige sakte, men sikkert, med rundt tre til fire prosent i år. Neste år tror jeg det blir litt høyere, sier eiendomsmegler Terje Tinholt i Nordvik & Partners i et intervju i Kapital.

Og i 2016 og 2017 kan det komme en ny boom hvis det ikke settes i gang mer nybygging, spår Tinholt, og mener boligmarkedet i Norge er sunt og sterkt.

Norge er ikke Spania - Økonomien i Norge er god. Det er en helt annen situasjon for nybygg enn i for eksempel Spania, hvor det ofte er ren spekulasjon, sier Tinholt.

Han peker også på at det i Oslo er spådd at befolkningen skal passere 800.000 innen 2020.

- Alle de nye innbyggeren kan ikke bo i telt ved Sognsvann. Jeg mener at flere nobelprisvinnere som har spådd at vi kan stå foran en boble, ikke ser hele bildet. De tar blant annet ikke med at nordmenn har tradisjon for å eie egen bolig, og at vi har høy inntekt, sier Tinholt til Kapital.

Tinholts boligråd - Jeg mener man bør strekke strikken på bolig. Selv har jeg brent meg på aksjer og fått en dobbeltside i Finansavisen på grunn av det. Kjøper man en dyr bolig tidlig i livet, får man trolig bedre økonomi senere fordi man ikke bruker pengene på vesker, sko og dyre kameraer, sier Tinholt.

Han legger til at mange som vokser opp i dag er så ufattelig kresne at de ikke ser potensialet i en bolig fordi kjøkkenet er feil,og dermed går glipp av gode kjøp.

- Et kjøkken kan man lett gjøre noe med. Det er boligen i seg selv, beliggenheten og alt rundt som teller, sier han til Kapital.

Flere nyheter Nå vil de rike bo dyrt - veldig dyrt
- Nå gjelder det å passe på det man har i Russland
Slik lykkes du med å legge om kostholdet