- Vi kan faen ikke holde på sånn som nå

Arbeiderparti-veteran og tidligere statsråd Thorbjørn Berntsen reagerer på hatretorikken, fremmedfrykten og behandlingen av flyktninger i Norge.

REAGERER: Æresmedlem i Arbeiderpartiet, Thorbjørn Berntsen, mener Ap burde slå hardere ned på det han omfattet som grums, rasisme og forverret hatretorikk. Han mener noe av situasjonen i Norge er uholdbar. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
REAGERER: Æresmedlem i Arbeiderpartiet, Thorbjørn Berntsen, mener Ap burde slå hardere ned på det han omfattet som grums, rasisme og forverret hatretorikk. Han mener noe av situasjonen i Norge er uholdbar. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi kan ikke sende folk med bind for øya av gårde i 40 kuldegrader. Vi må trekke pusten og tenke oss om litt, sier Thorbjørn Berntsen til Dagbladet.

80-åringen satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i 26 år og var miljøvernminister i sju år på 90-tallet.  Nå er han æresmedlem i partiet.

Dramatisk i Finnmark Torsdag oppsto en av de mest akutte og dramatiske situasjonen så langt for asylsøkere. På Finnmark ankomstsenter utenfor Kirkenes ble det hengt opp ei liste med 31 navn på personer som skulle busses ut av Norge til Russland uten realitetsbehandling av asylsøknaden.

Situasjonen endte i fluktforsøk, pågripelser og motaksjoner fra lokalbefolkningen. FNs høykommissær for flyktninger kritiserer Norge kraftig og mener Russland ikke er et trygt land. De advarer mot at asylsøkerne kan havne i ingenmannsland og fryse i hjel. Norges retur av asylsøkere i 30 minusgrader vekker også oppsikt i utenlandske medier.

Samtidig som regjeringen får kritikk både her hjemme og ute i verden, viser en fersk måling fra Dagbladet og Ipsos MMI at folket ikke har vært mer fornøyd med statsminister Erna Solberg siden hun ble valgt i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer