- Vi kan forandre verden, og vi må forandre verden

Statsminister Jens Stoltenberg manet til valgkamp, og diskuterte den politiske situasjonen med AUF-erne.

MANET TIL VALGKAMP: Statsminister Jens Stoltenberg tror det er fullt mulig å vinne valget tre ganger på rad. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MANET TIL VALGKAMP: Statsminister Jens Stoltenberg tror det er fullt mulig å vinne valget tre ganger på rad. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kjære alle sammen, det er utrolig godt å få holde en politisk tale for AUFere på sommerleir igjen.

Statsminister Jens Stoltenberg var i går tilstede på AUF-leiren på Gulsrud. Han talte til ungdommen, deltok i debatt og møtte flere av fylkeslagene.

- Vi må forandre verden Stoltenberg talte om den politiske situasjonen, og var innom temaer som skole, likestilling, fattigdom og utenrikspolitikk.

- Vi kan forandre verden, og vi må forandre verden. Ellers gir vi tapt for krefter som ikke vil ha frihet og fred, sa Stoltenberg.

Han omtalte Nelson Mandela som den største lederen i vår tid og som et forbilde for verden.

- Fyll dagene med krav om en bedre framtid for mennesker over hele verden. La det bli vår felles hyllest av Nelson Mandela.

- Tror på de gode målingene Statsministeren ba AUFerne om å aldri stoppe kampen for klimaet, fred og demokrati og kampen mot fattigdom.

- Om noen uker skal vi også inn i en annen kamp. Valgkampen kommer vil handle om hvem som skal styre Norge de neste fire årene.

Han påpekte at mange velgere ikke bestemmer seg før de siste dagene, og at dagens meningsmålinger spriker. Videre viste han til valget i 1993 der partiet øket oppslutningen betraktelig fra juni til de berømte 36,9 prosentene ved valget i september.

- Poenget med å vise til tidligere valg er å vise at det har skjedd store endringer tidligere. Det er mange forskjeller fra 1993 til i dag, men jeg lar meg inspirere av at det tidligere har vært store bevegelser.

Stoltenberg ble utfordret av ungdommene på blant annet miljø og skolepolitikk. Delegasjonen fra Nordland møtte Stoltenberg med slagordet «Vi sier nei til oljebart, ikke tenk på alt så svart!», for å vise at de er imot oljeboring.

- Det er et uttrykk for at AUF gjør det de pleier å gjøre, stå imot på sakene de er uenige med oss i, sier Stoltenberg om ungdommenes engasjement.

- Rørende å være tilbake Til Dagbladet forteller statsministeren at det gjør inntrykk å være tilbake på sommerleir med AUF.

- Det er flott og rørende å være tilbake. Det gjør inntrykk på meg å igjen oppleve stemningen og se at AUF er livskraftig og sterkt, sier han.

Stoltenberg forteller at han har forberedt seg på hvordan det er å være tibake på sommerleir.

- Jeg har tenkt mye på hvordan det er å være på sommerleir med AUF. Jeg er glad for at de har valgt å gjøre det til en normal leir. Det er mange deltakere som ikke var på leir i 2011, og også mange som var det. Samtidig som det er viktig med en vanlig sommerleir, skal man også huske og minnes, sier Stoltenberg.

MØTTE UNGDOMMEN: Jens Stoltenberg fortalte at det han husker best fra AUF-leirene han deltok på som ung var å møte Aps fremste veteraner. I dag fikk ungdommen møte statsministeren. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MØTTE UNGDOMMEN: Jens Stoltenberg fortalte at det han husker best fra AUF-leirene han deltok på som ung var å møte Aps fremste veteraner. I dag fikk ungdommen møte statsministeren. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer