- Vi kan ikke basere bevæpning i Norge på en ullen IS-uttalelse

Politimesteren til den skuddskadde politimannen på Vinstra er sterkt mot bevæpningsordren i Norge.

KRITISK TIL BEVÆPNING: Politimester Arne Hammersmark i Gudbrandsdalen politidistrikt mener det ikke burde blitt beordret bevæpning i norsk politi med bakgrunn i grunnlaget de fikk.

Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet
KRITISK TIL BEVÆPNING: Politimester Arne Hammersmark i Gudbrandsdalen politidistrikt mener det ikke burde blitt beordret bevæpning i norsk politi med bakgrunn i grunnlaget de fikk. Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politimester Arne Hammersmark i Gudbrandsdalen politidistrikt går ut mot den midlertidige bevæpningsordren som ble gitt til Politi-Norge denne uka.

- Jeg er sterk motstander av at bevæpningsordren ble gitt på det grunnlaget den ble gitt. Jeg mener en slik ordre krever mye mer og vi kan ikke bare bevæpne politiet og ta det derfra.

- Tjenestepersonellet må forberedes taktisk og mentalt til å håndtere slike situasjoner. Det er de ikke i hverdagen i dag. I dag er politiet trent opp til å håndtere situasjoner uten bruk av våpen og man er kun forberedt på å bruke det i svært spesielle situasjoner der det er gitt bevæpningsordre, og da er man selvsagt mentalt forberedt, sier Hammersmark til Dagbladet.

Skuddskadd skrives ut i dag Denne uka opplevde han at en av hans menn ble skutt på jobb. Politimannen ble skutt i ryggen med hagle da han og en kollega forsøkte å kontakte en 69 år gammel mann i hjemmet hans på Vinstra.

De hadde rykket ut etter en melding fra et legekontor på Vinstra onsdag kveld, der mannen skal ha forsøkt å slå til sin lege. Mannen var borte da de kom til kontroret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer