Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Vi kan ikke engang hilse på sunnimuslimer

Ahmadiyyamenigheten på Frogner i Oslo forteller om sterk splid mellom de religiøse retningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I moskeen til ahmadiyyamenigheten var folk i sjokk etter nyheten om at Rahila var funnet død i Pakistan. Fredagsbønnen ble avholdt som vanlig, men det var en beveget menighet som fikk møte enkemannen Ahmad.

Isolert

-  Jeg fikk høre ryktet torsdag kveld, forteller en mann som vil være anonym.

Han forteller at ahmadiyyamuslimer i Norge så å si er isolert fra sunnimuslimene, som utgjør majoriteten av det norsk-pakistanske miljøet.-  Så lenge du ikke nevner at du er ahmadiyyamuslim, går det bra. Men hilser du på en sunnimuslimer på gata, og sier at du er ahmadiyyamuslim, vil de ikke ta deg i hånda. Men ikke alle er like fanatiske, påpeker mannen.

Mannen forteller at i Pakistan har husene til flere av hans familiemedlemmer blitt tent på fordi de er ahmadiyyamuslimer.-  Det er i det samme distriktet som denne jenta er funnet død i. Mannen gjør det klart at menigheten vil la politiet ta seg av etterforskningen på en skikkelig måte.

Ingen hevnaksjoner

-  Vi vil selvfølgelig ikke komme med hevnaksjoner. Slikt driver vi ikke med, sier han.

Dagbladet kontaktet i går venner av Rahila og Ahmad, men de var for sterkt preget og sjokkert av hendelsen, og ønsket ikke å uttale seg. De uttrykte også frykt for å bli koblet til saken.

Ahmad selv var også redd i går.

-  Jeg er redd, og jeg er redd for familien min.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!