Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen:

- Vi kan ikke forvente at folk jubler over bompenger

Cicero-sjef Kristin Halvorsen skulle gjerne gjort én ting annerledes da hun var finansminister.

GLAPP: Kristin Halvorsen var finansminister da klimaforliket i 2009 sørget for en tredobling av pengene til klimaforskning. Der skulle den daværende SV-lederen gjerne hatt mer forskning på kombinasjon av klimatiltak og utjevning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GLAPP: Kristin Halvorsen var finansminister da klimaforliket i 2009 sørget for en tredobling av pengene til klimaforskning. Der skulle den daværende SV-lederen gjerne hatt mer forskning på kombinasjon av klimatiltak og utjevning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): - Vi kan ikke forvente at folk jubler over å betale bompenger. Men man må prøve å få til en bedre aksept for disse tiltakene som både skal bidra til å finansiere kollektivtrafikk og begrense biltrafikk, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.

Denne uka la Forskningsstiftelsen Cicero fram tall som viser at 55 prosent er negative til bompenger.

- Fra andre undersøkelser ser vi at flere aksepterer bompenger når det er koblet til utbygging av kollektivtrafikk og andre tiltak. Derfor er det også høyere aksept i Oslo og Trondheim, sier Halvorsen, som kom med en selverkjennelse da hun denne uka gjestet Dagbladets livepodkast fra Arendal.

Kutter og jevner ut

I samtalen med Marie Simonsen ble Halvorsen spurt om det var noe hun angret på at hun ikke fikk gjort i sin tid som politiker.

Kristin Halvorsen ledet SV fra 1997 til 2012 og var hun var finansminister og kunnskapsminister i Jens Stoltenbergs (Ap) rødgrønne regjering fra 2005 til 2013.

Halvorsen svarte at hun gjerne skulle lagt et bedre grunnlag for en klimapolitikk som både kutter utslipp og er sosialt utjevnende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer