«Vi kan ikke ha en by hvor uskyldige blir stukket ned og gatene er utrygge.»

Omgitt av sørgende fra Leeds supporterklubb holdt prest Lise Tostrup Setek i går minnetale der nevøen Egil Tostrup Bråten (23) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter nå på to menn i 20- 30-åra som ble videofilmet på åstedet utenfor Nordahl Bruns gate i Oslo.

- Uerstattelig

- Jeg er Egils tante. Han var mitt fadderbarn, begynte drapsofferets tante sin minnetale på vegne av den nærmeste familien. Flere i Bråtens nære familie deltok i markeringen, men ville skjermes for pressen.

- Egil er uerstattelig for oss. Perlene rundt dette lyset jeg skal sette ned, symboliserer rikdommen i menneskene og rikdommen i Guds rike, sa en sterk og klar Lise Tostrup Setek, som er prest av yrke. Hun minnet forsamlingen om at nevøen gjerne sluttet seg til Nick Caves ord:

- Remember that death is not the end.

- Vi kan ikke ha en by hvor uskyldige mennesker blir stukket ned og gatene er utrygge. Det finnes større byer enn Oslo som har mindre kriminalitet. Vi trenger flere natteravner og mer politi i gatene, appellerte hun.

Politiet er nå interessert i å få opplysninger om eller komme i kontakt med to menn som ble filmet av et videokamera på åstedet bare fire minutter før 23-åringen ble funnet i en blodpøl.

Kan være gjerningsmenn

Videokameraet ved inngangen til hybelhuset der Bråten bodde, filmet hva som skjedde på gata. Bråten ble funnet av en tilfeldig forbipasserende politipatrulje klokka 00.50 natt til forrige mandag.

- Vi kan ikke utelukke at dette er gjerningspersonene, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen, som også var til stede og holdt appell under minnemarkeringen.

Videokameraet har filmet to menn som passerer åstedet klokka 00.46, men problemet er at det er umulig å identifisere mennene.

- Det er svært dårlig kvalitet på bildene, blant annet fordi det er filmet gjennom en netting. Men vi mener vi ser to menn, og at de er i 20- 30-åra.

Abrahamsen stusser over hvorfor de ikke har meldt seg til politiet. De kan ha særdeles viktige opplysninger, mener han.

De to mennene passerer inngangen til hybelhuset idet de er i ferd med å gå oppover Nordahl Bruns gate fra Pilestredet.

Et nytt vitne, som har observert Bråten ved åstedet minutter før drapet. Vitnet ble avhørt på politihuset i går kveld.