«Vi kan ikke ha en by hvor uskyldige blir stukket ned og gatene er utrygge.»

Omgitt av sørgende fra Leeds supporterklubb holdt prest Lise Tostrup Setek i går minnetale der nevøen Egil Tostrup Bråten (23) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet jakter nå på to menn i 20- 30-åra som ble videofilmet på åstedet utenfor Nordahl Bruns gate i Oslo.

- Uerstattelig

- Jeg er Egils tante. Han var mitt fadderbarn, begynte drapsofferets tante sin minnetale på vegne av den nærmeste familien. Flere i Bråtens nære familie deltok i markeringen, men ville skjermes for pressen.

- Egil er uerstattelig for oss. Perlene rundt dette lyset jeg skal sette ned, symboliserer rikdommen i menneskene og rikdommen i Guds rike, sa en sterk og klar Lise Tostrup Setek, som er prest av yrke. Hun minnet forsamlingen om at nevøen gjerne sluttet seg til Nick Caves ord:

- Remember that death is not the end.

- Vi kan ikke ha en by hvor uskyldige mennesker blir stukket ned og gatene er utrygge. Det finnes større byer enn Oslo som har mindre kriminalitet. Vi trenger flere natteravner og mer politi i gatene, appellerte hun.

Politiet er nå interessert i å få opplysninger om eller komme i kontakt med to menn som ble filmet av et videokamera på åstedet bare fire minutter før 23-åringen ble funnet i en blodpøl.

Kan være gjerningsmenn

Videokameraet ved inngangen til hybelhuset der Bråten bodde, filmet hva som skjedde på gata. Bråten ble funnet av en tilfeldig forbipasserende politipatrulje klokka 00.50 natt til forrige mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer