- Vi kan ikke ha imamer som ikke følger norsk lov

Siv Jensen mener Islamsk Råd må rydde opp.

REAGERER:  Frp-formann Siv Jensen reagerer på opplysningene om at imamer gir råd til muslimer ut fra sharialoven, uten å kjenne norsk lov godt nok. Hun er også provosert over at vi i Norge har et konfliktråd for muslimer. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
REAGERER: Frp-formann Siv Jensen reagerer på opplysningene om at imamer gir råd til muslimer ut fra sharialoven, uten å kjenne norsk lov godt nok. Hun er også provosert over at vi i Norge har et konfliktråd for muslimer. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev onsdag om at leder for det islamske konfliktrådet Minhaj uttrykte bekymring for at muslimer oppsøker imamer som ikke følger norsk lov for å få råd til å løse konflikter.

- Så kan de få beskjed om at noe ikke er lov i forhold til sharialoven, som for dem er den hellige lov, sa Ejaz Ahmed til Dagbladet. 

Han mener det største problemet er manglende kunnskap blant innvandrere om norsk lovgivning, men også om hva sharialoven faktisk er. Det får Frp-formann Siv Jensen til å reagere.

- Islamsk råd sier alle imamer følger norsk lov. Nå sier Ahmed at dette ikke er tilfellet. Da må man rydde i egne rekker. Vi kan ikke ha imamer som ikke følger norsk lov, og som ber muslimer følge sharia framfor norsk lov, sier Frp-formann Siv Jensen til Dagbladet.

- Skal ikke bli villedet Hun mener dette blant annet kan medføre at kvinner som har dårlige norskkunnskaper, ikke får kjennskap til hvilke rettigheter de faktisk har ifølge norsk lov.

- Man skal ikke bli villedet ved å snakke med feil rådgiver. Dette er en åpenbar fare når det kommer fram hvilke holdninger de har. Om man gir råd og veiledning som går på utsiden av norsk lov er det straffbart, sier Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer