Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan ikke la oss knekke av trusler

SV-Langeland og Frp-Sandberg angrepet på åpen gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I februar i år ble nestformannen i Frp angrepet av en mann utenfor Stortinget. Han ble reddet etter at SVs Hallgeir Langeland kom ham til unnsetning, melder NRK.

- Han gikk til angrep på Per da vi sto utenfor inngangen. Han gikk i strupen på ham og sparket ham. Jeg prøvde å få ham vekk, og da gikk han på meg også. Etter hvert forsto han at det ble litt for mye og stakk av, forteller Langeland til Dagbladet.no.

- Vi sto og tok en røyk, og så kom det en person som var veldig aggressiv og gikk til angrep på oss. Han sparket litt og gikk etter strupen på meg. Og jeg fikk det jeg pleier å kalle en god, gammel fotball-lårhøne, forteller Sandberg.

Nekter å gjemme seg

Det er uaktuelt for både Sandberg og Langeland å gjemme seg bort av frykt for sin egen sikkerhet.

- Den dagen tok jeg drosje hjem, men jeg bestemte meg for at slik kan det ikke være. Jeg skal gå på gata og på pub og spille fotball som vanlige folk. Noe annet er en fare for det norske demokratiet.

Sandberg støtter sin Stortings-kollega og vil tviholde på sin frihet.

- Vi kan ikke få en situasjon der politikere og andre offentlige personer stenger seg inne. Det er et angrep på demokratiet. Den dagen jeg ikke kan gå på gata eller på en pub, så slutter jeg heller med politikk, sier han til NRK.

AGGRESIV: Det kom en person som var veldig aggresiv og gikk til angrep på oss. Han sparket litt og gikk etter strupen på meg, sier Per Sandberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
AGGRESIV: Det kom en person som var veldig aggresiv og gikk til angrep på oss. Han sparket litt og gikk etter strupen på meg, sier Per Sandberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Har blitt truet av ekstremister

Langeland forteller at han har mottatt trusler fra både kristne ekstremister og nazistiske miljøer.
- Det er utsagn om at de har gravet en grav til meg og at jeg skal brenne i helvete. Men vi kan ikke la oss knekke av slik. Vi kan ikke ta hensyn til ekstremister, sier han til Dagbladet.no

De to politikerne har ikke villet snakke om episoden før nå. De meldte fra til Stortingets sikkerhetstjeneste som videre varlset PST. De gjorde det til en politisak, sier Langeland.

Sandberg tror ikke angrepet hadde et politisk motiv, men sier han har opplevd lignende situasjoner tidligere.

- Både Hallgeir og jeg er kjente offentlige personer, så jeg tror det kan ha sammenheng med det. Det er ikke første gangen jeg har opplevd dette. Jeg tror omfanget blir større for folk i offentligheten, ikke bare politikere, sier Sandberg.

image: - Vi kan ikke la oss knekke av trusler

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!