- Vi kan ikke la oss lure av ny opptelling

Bare et nytt forsøk på å hindre all motstand mot Irans diktaturregime, sier den norsk-iranske studenten Milica Javdan (26).

DEMONSTRERER: Den norsk-iranske studenten Milica Javdan (26) følger studentopprøret i hjemlandet tett og demonstrerte i dag selv utenfor Stortinget. Foto: HENNING LILLEGÅRD
DEMONSTRERER: Den norsk-iranske studenten Milica Javdan (26) følger studentopprøret i hjemlandet tett og demonstrerte i dag selv utenfor Stortinget. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Javdan og foreldrene kom til Norge som politiske flyktninger i 1983.

Nå studerer hun statsvitenskap på Universitetet i Oslo med Midtøsten som fordypningsområde.

Hun har slekt og venner i Iran, som har vært med på demonstrasjoner både under revolusjonen i 1979, i studentopprøret på slutten av 90-tallet og i dagens opprør etter presidentvalget.

Vil ikke ha MousaviI dag hadde hun selv møtt opp foran Stortinget i Oslo for å markere sin motstand mot Irans prestestyre. Hun deltok i den første av flere planlagte demonstrasjoner i Oslo, arrangert av NCRI (The National Council of Restistance of Iran).

- Jeg er overbevist om at alle unge i Iran ønsker å bli kvitt regimet. De protesterer ikke fordi de så gjerne vil ha Mir Hossein Mousavi som president, fordi de vet at han også er en del av regimet, sier hun.- Uansett om det er Mousavi eller Mahmoud Ahmadinejad som er president, så vil det islamske regimet fortsette å undertrykke befolkningen. De unge ønsker seg et sekulært demokratisk styre som gir frihet til folket. Men situasjonen der er så spent nå, at det tryggeste er å høylytt støtte Mousavi, fortsette Javdan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer