- Vi kan ikke late som om vi ikke er i en vanskelig situasjon. De siste ukene har vært ekstreme

Innledet sin siste tale som leder med å lære opp SV-landsmøtet i det statlige økonomiregelverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag gikk Kristin Halvorsen på talerstolen som SV-leder for aller siste gang. I 1997 tok hun over et parti med 6 prosent oppslutning, og i dag, 15 år senere forlater hun et SV som ligger med brukket rygg.

Det er ikke Halvorsens feil, som i løpet av sine år som leder har tatt SV fra radikal opposisjon til ansvarlig posisjon i det rødgrønne regjeringsprosjektet.

Tung siste uke Den mektige og populære partilederen har tatt mindre plass enn vanlig siden hun annonserte sin avgang allerede valgnatta etter SVs katastrofalt dårlige 4,1 prosent-resultat i kommunevalget i 2011.

Hun er likevel i enden av en av sine tøffeste uker politisk, etter at hun mandag måtte omfavne og støtte Audun Lysbakkens lederkandidatur samme dag som han ble tvunget til å gå av som statsråd.

Innføring i økonomiregelverket Landsmøtet reiste seg og applauderte sin avtroppende leder da hun entret podiet.

- Kjære alle sammen, det er veldig godt å se dere. For nå trenger partiet et landsmøte som er med og tar ansvar, var Halvorsens åpningslinje.

- Vi kan ikke late som om vi ikke er i en vanskelig situasjon. De siste ukene har vært ekstreme. Det er vanskelig å manøvrere på kort tid. Det er vanskelig å si hva denne saken har å si for de kommende år, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer