Landet på feil flyplass:

- Vi kan ikke se deg

Full forvirring da flyet skulle lande i Zambia. Det var ikke så rart.

FINN FEILEN: En Ethiopian Airlines-pilot hadde en mildt sagt dårlig dag på jobben. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

En dårlig dag på jobben kan man nok trygt kalle det som skjedde for piloten på et av Ethiopian Airlines fly, som søndag landet på feil flyplass. Da flyet skulle gå inn for landing i Zambia, viste det seg at flyet befant seg over en flyplass under bygging, skriver CNN.

Den opprinnelige ruta fra Etiopias hovedstad Addis Abeba til Simon Mwansa Kapwepwe lufthavn gikk på ingen måte som planlagt. I stedet landet flyet på Zambias nye Copperbelt lufthavn, som fortsatt ikke er ferdigstilt og klar til bruk, over to mil unna.

Hendelsen skapte ikke uventet forvirring på flyets opprinnelige landingssted.

- Hadde ingen kontroll

- Da piloten var i ferd med å lande, hadde tårnet kontakt med ham. De sa «vi kan ikke se deg». Han hadde ingen kontroll, men klarte likevel å lande, sier sekretær ved det zambiske samferdelsdepartementet, Misheck Lungu, til AFP.

Ifølge Ethiopian Airlines jobbes det fremdeles med å undersøke hvordan feilen kunne skje. Det zambiske luftfartsverket er også koblet inn.

UVÆR: I et ellers mørkt og uklart vær, dukker det opp noe uventet som overrasker flypilotene. Vis mer

Rullebane ferdig til bruk

- Som alltid tar Ethiopian Airlines flysikkerheten på alvor og prioriterer dette høyest av alt. Vi vil ta alle funn i etterforskningen til etterretning, sier flyselskapet i en uttalelse.

Den nye flyplassen skulle opprinnelig stå klar i oktober i fjor, men åpningen har blitt utsatt på grunn av coronapandemien. Det er nå ventet at den vil være klar til bruk i løpet av 2021, skriver CNN. Den ene rullebanen er imidlertid ferdigbygget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer