IKKE STØTTE FRA UNGDOMSPARTIET:  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen må klare seg uten støtte fra FpU i spørsmålet om utvidet datalagring. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
IKKE STØTTE FRA UNGDOMSPARTIET: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen må klare seg uten støtte fra FpU i spørsmålet om utvidet datalagring. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.Vis mer

- Vi kan ikke skifte mening

Justisministeren får nei fra eget ungdomsparti til mer datalagring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) får ingen støtte fra sitt eget ungdomsparti i spørsmålet om lagring av stordata.

- Vi ikke kan skifte mening, enten forslaget kommer fra EU og heter DLD eller noen annet og kommer fra PST, sier formann Atle Simonsen i Fremskrittspartiets ungdomsgruppe (FpU) til NTB.

Fredag ble det kjent at PST-sjef Benedicte Bjørnland ønsker å gi sikkerhetstjenesten lov til å kartlegge alle nordmenns aktivitet på internett ved å bruke såkalt stordatateknologi.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) er ikke avvisende til PSTs ønske.

- Det er viktig at PST har de nødvendige verktøy for å ivareta sitt samfunnsoppdrag. Det er viktig i slike vurderinger at vi tar inn over oss et nytt og forhøyet trusselnivå mot Norge, sier Anundsen til Klassekampen.

- PST har verktøyene
FpU er ikke enig, og mener PST allerede har verktøyene de trenger mot konkrete trusler.

- Spørsmålet er om vi også ønsker å gi staten inngripende verktøy mot personer de ikke anser som en konkret trussel, sier Simonsen, som mener regjeringen heller bør fortsette jobben med å få mer politi og politikraft på plass, slik at det blir tøffere å være kriminell i Norge.

- Frp var klokkeklar i sin motstand mot DLD og bør være like klare nå, sier Simonsen.

(NTB).


 SKIFTER IKKE MENING:  Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), støtter ikke sin egen justisminister om lagring av stordata. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix.
SKIFTER IKKE MENING: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), støtter ikke sin egen justisminister om lagring av stordata. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix. Vis mer