- Vi kan ikke skifte mening

Justisministeren får nei fra eget ungdomsparti til mer datalagring.

 IKKE STØTTE FRA UNGDOMSPARTIET:  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen må klare seg uten støtte fra FpU i spørsmålet om utvidet datalagring. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
IKKE STØTTE FRA UNGDOMSPARTIET: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen må klare seg uten støtte fra FpU i spørsmålet om utvidet datalagring. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) får ingen støtte fra sitt eget ungdomsparti i spørsmålet om lagring av stordata.

- Vi ikke kan skifte mening, enten forslaget kommer fra EU og heter DLD eller noen annet og kommer fra PST, sier formann Atle Simonsen i Fremskrittspartiets ungdomsgruppe (FpU) til NTB.

Fredag ble det kjent at PST-sjef Benedicte Bjørnland ønsker å gi sikkerhetstjenesten lov til å kartlegge alle nordmenns aktivitet på internett ved å bruke såkalt stordatateknologi.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) er ikke avvisende til PSTs ønske.

- Det er viktig at PST har de nødvendige verktøy for å ivareta sitt samfunnsoppdrag. Det er viktig i slike vurderinger at vi tar inn over oss et nytt og forhøyet trusselnivå mot Norge, sier Anundsen til Klassekampen.

- PST har verktøyene
FpU er ikke enig, og mener PST allerede har verktøyene de trenger mot konkrete trusler.

- Spørsmålet er om vi også ønsker å gi staten inngripende verktøy mot personer de ikke anser som en konkret trussel, sier Simonsen, som mener regjeringen heller bør fortsette jobben med å få mer politi og politikraft på plass, slik at det blir tøffere å være kriminell i Norge.

- Frp var klokkeklar i sin motstand mot DLD og bør være like klare nå, sier Simonsen.

(NTB).


 SKIFTER IKKE MENING:  Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), støtter ikke sin egen justisminister om lagring av stordata. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix.
SKIFTER IKKE MENING: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), støtter ikke sin egen justisminister om lagring av stordata. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix. Vis mer