- Vi kan ikke skifte mening

Justisministeren får nei fra eget ungdomsparti til mer datalagring.

IKKE STØTTE FRA UNGDOMSPARTIET:  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen må klare seg uten støtte fra FpU i spørsmålet om utvidet datalagring. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
IKKE STØTTE FRA UNGDOMSPARTIET: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen må klare seg uten støtte fra FpU i spørsmålet om utvidet datalagring. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) får ingen støtte fra sitt eget ungdomsparti i spørsmålet om lagring av stordata.

- Vi ikke kan skifte mening, enten forslaget kommer fra EU og heter DLD eller noen annet og kommer fra PST, sier formann Atle Simonsen i Fremskrittspartiets ungdomsgruppe (FpU) til NTB.

Fredag ble det kjent at PST-sjef Benedicte Bjørnland ønsker å gi sikkerhetstjenesten lov til å kartlegge alle nordmenns aktivitet på internett ved å bruke såkalt stordatateknologi.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) er ikke avvisende til PSTs ønske.

- Det er viktig at PST har de nødvendige verktøy for å ivareta sitt samfunnsoppdrag. Det er viktig i slike vurderinger at vi tar inn over oss et nytt og forhøyet trusselnivå mot Norge, sier Anundsen til Klassekampen.

- PST har verktøyene FpU er ikke enig, og mener PST allerede har verktøyene de trenger mot konkrete trusler.

- Spørsmålet er om vi også ønsker å gi staten inngripende verktøy mot personer de ikke anser som en konkret trussel, sier Simonsen, som mener regjeringen heller bør fortsette jobben med å få mer politi og politikraft på plass, slik at det blir tøffere å være kriminell i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer