Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan ikke stoppe for alle

Amerikanske marinehelikoptre får ikke landet hos isolerte overlevende i Aceh-provinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helikoptrene fra U.S. Navy slipper nødpakker til de mange menneskene som er avskåret av vannmasser og ødeleggelser langs nordvestkysten av Sumatra.

Etterhvert som vannmassene tørker unna, avdekkes stadig flere døde mennesker og omfattende ødeleggelser.

- Jeg har aldri sett noe slik som dette. Vi har sett lik tre mil ute på sjøen Det kan bare ikke beskrives, sier kaptein Larry Burt til Reuters etter en flyvning nedover vestkysten av den indonsesiske øya Sumatra.

Dette området ble desidert hardest rammet av flodbølgene 2. juledag. Dødstallene i Indonesia har rundet 80 000 som er bekreftet døde.

Det amerikanske hangarskipet Abraham Lincon ligger ankret opp utenfor kysten av Sumatra. På toktene sine ser de amerikanske soldatene desperate mennesker som går i grupper langs kysten.

- Overfor vannlinjen står det folk og veiver med flagg for å signalisere til oss. Det er så mange, du kan ikke stanse for alle, sier Burt.

AFP melder i dag at enkelte flyktninger i området er evakuert av et av de amerikanske marinehelikopterne. Men for det meste er det ikke mulig forhold til å lande

Enkelte av de utmattede flyktningene skal søndag ha blitt evakuert av et amerikansk marinehelikopter, ifølge nyhetsbyrået AFP. Andre meldinger tyder imidlertid på at helikoptrene ikke var i stand til å lande.

HJELP FRA OVEN: Disse menneskene i Teunom, 170 kilometer sørvest for Banda Aceh på Sumatra, strekker seg mot Sea Hawk-helikopteret til den amerikanske marinen som flyr nødpakker til dem. Det sumpete underlaget gjør det umulig å lande helikoptrene, men ifølge AFP har ett av helikoptrene klart å evakuere noen av de isolerte overlevende langs kysten av Sumatra. Foto: AFP/Scanpix
HJELP FRA OVEN: Disse menneskene i Teunom, 170 kilometer sørvest for Banda Aceh på Sumatra, strekker seg mot Sea Hawk-helikopteret til den amerikanske marinen som flyr nødpakker til dem. Det sumpete underlaget gjør det umulig å lande helikoptrene, men ifølge AFP har ett av helikoptrene klart å evakuere noen av de isolerte overlevende langs kysten av Sumatra. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

De amerikanske helikoptrene startet å slippe nødpakker over området i går, men ifølge FN er det et problem at folk er spredt i små grupper over store områder, da helikopterslippene er beregnet på større grupper.

ØDELAGT: Denne landsbyen like ved Bandah Aceh står fortsatt under vann en uke etter at flodbølgene skylte inn over land.
MAT OG VANN: De amerikanske marinehelikoptrene slipper mat og rent vann til mennesker som er avskåret fra omverdenen av vannmassene i Aceh-provinsen.
UNDER VANN: Marinesoldat Timothy Sullivan ser ut over ødeleggelsene i Bandah Aceh, hovedstaden i Aceh-provinsen. Etterhvert som vannet tørker bort, dukker det opp stadig flere omkomne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media