Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan ikke utelukke en kriminell handling

Politiet holder alle muligheter åpne i etterforskningen etter funnet av Veronica Heggheim Stegegjerdet (22).

 HUNDESØK:  Politihunden Cooper og hundefører Bjørn Rolland har tidligere søkt i området rundt boligen til den døde Veronica Heggheim Stegegjerdet. Søndag ble ekvipasjen fra Bergen igjen satt inn i søk både rundt boligen på Årøy og i strandkanten innerst i Barsnesfjorden i Sogndal. Foto: Fridgeir Walderhaug
HUNDESØK: Politihunden Cooper og hundefører Bjørn Rolland har tidligere søkt i området rundt boligen til den døde Veronica Heggheim Stegegjerdet. Søndag ble ekvipasjen fra Bergen igjen satt inn i søk både rundt boligen på Årøy og i strandkanten innerst i Barsnesfjorden i Sogndal. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL (Dagbladet): Søndag formiddag sperret politiet av et større område rundt boligen til Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). Med bistand fra to teknikere fra Kripos ble det gjennomført nye undersøkelser på stedet. Heggheim Stegegjerdet ble funnet død fredag ettermiddag innerst i Barnesfjorden i Sogndal.

Da hadde hun vært savnet i tre uker.

Utelukker ikke drap Fungerende regionlensmann Asle Karoliussen sier til Dagbladet at de ikke kan utelukke at den 22 år gamle kvinnen ble utsatt for en kriminell handling.

- Nei, vi kan ikke utelukke noe slikt i forbindelse med dødsfallet, men vi utelukker heller ikke andre muligheter, og etterforsker saken bredt. Nå har vi gjort oss ferdig med de kriminaltekniske undersøkelsene og har laget en plan for videre framdrift i etterforskningen, sier Karoliussen.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvorfor krimteknikere var tilbake på avdødes bopel i går, og om funnet av den døde eventuelt har styrket teorien om at kvinnen ble utsatt for noe kriminelt.

Kommunansatt varslet Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett 25. oktober da en venn kjørte henne hjem. Tre dager seinere ble hun meldt savnet
av en person hun hadde avtalt et møte med.

- Jeg kan bekrefte at hun skulle i et møte med en person fra Sogndal kommune. Da hun ikke kom valgte denne personen å varsle politiet, sier Karoliussen.

Vil ha flere tips Politiet sier de etterforsker saken bredt og vil kalle inn til nye avhør i tiden som kommer.

- Det er naturlig for oss å kalle inn til nye avhør etter som saken etterforskes, men vi kaller inn folk fra forskjellige miljøer.

- Har Veronica Heggheim Stegegjerdet politianmeldt noen for vold og trusler?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Saken etterforskes nå av et team på 15 personer, i tillegg til bistand fra Kripos.

HER BODDE VERONICA: Kriminalteknikere har i dag undersøkt bopelen til Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Fridgeir Walderhaug
HER BODDE VERONICA: Kriminalteknikere har i dag undersøkt bopelen til Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

- Det som er viktig for oss nå er tips som kan gi oss flere detaljer rundt hennes bevegelser. Vi har fortsatt flere dager som er helt blanke, sier Asle Karoliussen.

Håper å få svar Avdødes familie ble seint lørdag informert om den avdøde kvinnen er Veronica Heggheim Stegegjerdet.

- De er lettet over at hun er funnet, men har det veldig tungt, sier familiens bistandsadvokat Synne Catrin Øren til Dagbladet. 

- Det har vært tre tunge uker for familien, som nå går inn i en ny fase, som dreier seg om å finne svar på hva som har skjedd med Veronica. De håper nå å finne svar, sier Øren.

Veronica Heggheim Stegegjerdet
Foto: Privat
Veronica Heggheim Stegegjerdet Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media