- Vi kan ikke vinne denne krigen

Ledende demokrater advarer Obama før tv-talen om opptrapping i Afghanistan.

SÅRET:  USAs ambassadør i Afghanistan, Karl Eikenberry, besøker en soldat som ble såret i kamper i Helmond-provinsen før helgen.  Foto: AP/SCANPIX.
SÅRET: USAs ambassadør i Afghanistan, Karl Eikenberry, besøker en soldat som ble såret i kamper i Helmond-provinsen før helgen. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): President Barack Obama får kraftige advarsler fra egne rekker før han skal avlegge sin politiske svenneprøve tirsdag kveld.I en direktesendt tv-tale fra militærakademiet i West Point i New York klokka 20 amerikansk østkysttid - klokka 02 natt til onsdag norsk tid - skal Obama legge fram sine planer for hva USA skal gjøre videre i Afghanistan.

Det er ventet at Obama vil offentliggjøre at 30 000 - 35 000 nye amerikanske soldater skal sendes til Afghanistan for «å bli ferdig med jobben».

To dager før den ventede opptrappingen i Afghanistan kommer to av de meste innflytelsesrike demokratene i Senatet med utspill med utspill som ikke vil gjøre det enklere for Obama å trappe opp en krig han selv gikk til valg for å avslutte.

- Ikke amerikansk utvidelseDemokratenes ledende militære talsmann i Senatet, Carl Levin, gikk langt i å tale presidenten midt i mot da han ble intervjuet i CBS-programmet «Face The Nation» søndag.

- Nøkkelen er en afghansk utvidelse av sikkerhetsstyrkene, ikke en amerikansk utvidelse. Vi kan ikke vinne denne krigen med egne styrker, sa Carl Levin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer