Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan ikke vinne krigen i Irak

Hillary Clinton krever tilbaketrekking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krigen i Irak kan komme til å koste USA over 5.000 milliarder kroner og overbelaste en allerede presset amerikansk økonomi, mener Hillary Clinton, som krever en snarlig tilbaketrekking fra en «krig vi ikke kan vinne».

Krigen tapper den amerikanske økonomien og svekker det amerikanske militæret, den har gjorde amerikanernes sikkerhet dårligere og kostet nesten 4.000 amerikanske soldater livet, sa Clinton i en tale mandag.

- Vår økonomiske styrke står på spill. Når man tar hensyn de langsiktige kostnadene med å erstatte utstyr og bistå soldater og overlevende med legehjelp, vil krigen i Irak til slutt koste godt over 5.000 milliarder kroner, sa Clinton.

Krigføringen i Irak har allerede kostet amerikanerne i underkant av 2.600 milliarder kroner.

Clinton kritiserer både rivalen i eget parti Barack Obama og Republikanernes presidentkandidat John McCain for utenrikspolitikken deres.

20. mars er det fem år siden den amerikanskledede invasjonen av Irak ble innledet, og landet er fortsatt herjet av vold og kamphandlinger. Amerikanske velgere sier imidlertid de anser den økonomiske situasjonen i USA som den viktigste politiske saken fram mot presidentvalget i november.

(NTB)

KREVER TILBAKETREKKING: Hillary Clinton argumenterte i en tale i Washington DC mandag for at de økonomiske kostnadene ved krigen i Irak er alt for store til å forsvare at krigen fortsetter. Foto: SAUL LOEB/AFP/SCANPIX
KREVER TILBAKETREKKING: Hillary Clinton argumenterte i en tale i Washington DC mandag for at de økonomiske kostnadene ved krigen i Irak er alt for store til å forsvare at krigen fortsetter. Foto: SAUL LOEB/AFP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media