Mener Norge bør ta coronavirus-forholdsregler:

- Vi kan komme til å angre

Lege Gunnar Hasle reagerer på at det ikke kommer fram hvor mye vi ikke vet om skrekkviruset fra Wuhan.

DESINFISERER: Frivillige i beskyttelsesdrakter jobber med å desinfisere en togstashon i byen Changsha i Hunan-provinsen i Kina. Foto: Cnsphoto / REUTERS / NTB scanpix
DESINFISERER: Frivillige i beskyttelsesdrakter jobber med å desinfisere en togstashon i byen Changsha i Hunan-provinsen i Kina. Foto: Cnsphoto / REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hasle mener også at norske myndigheter bør ta klare forholdsregler for å oppdage mulige smittebærere som ankommer Norge.

Viruset, som har herjet siden desember, har bare de siste tre døgnene resultert i over 200 dødsfall, og totalt har viruset nå krevd 563 menneskeliv. I tillegg er over 28 000 personer smittet, opplyste kinesiske myndigheter torsdag.

Til tross for ekstreme tiltak har viruset fortsatt å spre seg. Flere millionbyer holdes isolert. Blant annet Wuhan, der viruset brøt ut. Tirsdag ble det også innført strenge restriksjoner for innbyggernes bevegelser i flere nye byer som ligger langt unna Wuhan, skriver NTB.

- Det er ingen grunn til å skremme folk, men jeg synes det er rart at det ikke kommer fram i informasjonen fra norske myndighetene hvor mye det er vi ikke vet om dette viruset, sier Hasle, som jobber som lege og reisevaksine-ekspert på Reiseklinikken i Oslo, til Dagbladet.

- Tryggest å ta forholdsregler

- Synes du at norske myndigheter bagatelliserer viruset?

- De signaliserer i hvert fall ikke klart nok hvor mye det er vi ikke vet om dette viruset. Det er altfor tidlig å si hvordan dette vil gå. Vi vet ikke om dette er et virus som kan stoppes, slik vi så med det nært beslektede Sarsviruset. Det tryggeste ville derfor være å ta forholdsregler som om dette viruset kan stoppes, sier Hasle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer