- Vi kan ødelegge et amerikansk krigsskip på 50 sekunder

Iran sprenger kopi av amerikansk krigsskip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Irans revolusjonsgarde sprengte onsdag en kopi av et amerikansk krigsskip som et ledd i øvelsen «Great Prophet 9» (Store profet 9) i det strategisk viktige Hormuzstredet. 

- Vi kan ødelegge et amerikansk krigsskip på 50 sekunder, skal Mohammad Ali Jafari, Sjefskommandør i den iranske revolusjonsgarden ha sagt til iranske medier, ifølge NBC news

Sprengt i fillebiter Bildene av sprengningen som ble vist på statlig TV viser 400 runder 107-millimeter missiler som sprenger skipet i fillebiter.

Skipet skal også ha blitt skutt på av ballistiske missiler og raketter avfyrt fra hurtigbåter, melder det semioffentlige iranske nyhetsbyrået Fars.
 
Øvelsen inkluderer også å skyte ned droner og mineutlegging i stredet.

- Vi mener Iran er forsvarerne av sikkerheten i i Hormuzstredet, og viste dette i krigslekene i dag, sier Mohammad Ali Jafari til Fars, ifølge USA Today.

Strategisk viktig Sprengningen fant sted i Hormuzstredet som forbinder Omanbukta med Persiabukta.

Gjennom Hormuzstredet passerer store deler av verdens oljetransporter, noe som gjør stredet strategisk viktig; 20 prosent av verdens olje fraktes hver dag gjennom stredet.

USA har tidligere vært bekymret for at Iran vil hindre ojeforsyningen eller angripe amerikanske skip i regionen.

Kevin Stephens, talsmann for den amerikanske marinens 5. flåte i Bahrain, sier de følger med på øvelsen, men sier det amerikanske forsvaret ikke er bekymret for denne øvelsen, melder AP.

-Kun avskrekking Ifølge den iranske statseide TV-kanalen Presstv.com skal øvelsen kun være en« rutineøvelse for å trene på militær taktikk og for å teste moderne militært utstyr».

«Den islamske republikken har gjentatte ganger sagt at sin militære makt utgjør ingen trussel mot andre land, gjentok at dens forsvarsdoktrine er basert på avskrekking», skriver Presstv.com  i en artikkel om øvelsen

 

HER SPRENGES SKIPET I LUFTA: Irans revolusjonsgarde sprengte onsdag en kopi av et amerikansk krigsskip som et ledd i øvelsen "Store profet 9". AP Photo/Tasnim News
HER SPRENGES SKIPET I LUFTA: Irans revolusjonsgarde sprengte onsdag en kopi av et amerikansk krigsskip som et ledd i øvelsen "Store profet 9". AP Photo/Tasnim News Vis mer