<strong>- HAR TEKNOLOGIEN:</strong> Nord-Korea gikk i dag ut og hevdet at de har teknologi til å lage små atomstridshoder, egnet til bruk på raketter. Foto:  KCNA / REUTERS / NTB SCANPIX
- HAR TEKNOLOGIEN: Nord-Korea gikk i dag ut og hevdet at de har teknologi til å lage små atomstridshoder, egnet til bruk på raketter. Foto: KCNA / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi kan produsere atombomber i miniatyr

Hevder Nord-Korea i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea gikk i dag ut og hevdet at de har muligheten til å utvikle miniatyriserte atomvåpen. Dette skal være et skritt i retning av å bygge atomraketter, skriver CNN.

- Vi har ei tid hatt evnen til å produsere atomstridshoder i miniatyr, samt masseprodusere disse, sier det nordkoreanske militæret i en uttalelse.

Uenige eksperter Det er ikke første gang landet myndigheter hevder dette, men påstandene er blitt trukket i tvil av forsvarseksperter.

Samtidig har sjefen for de amerikanske styrkene i Sør-Korea, general Curtis Scaparrotti, uttalt at han tror Nord-Korea har teknologien som behøves for å utvikle små atomstridshoder, skriver CNN.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon skulle etter planen besøke industrisonen Kaesong i Nord-Korea i morgen, men invitasjonen ble brått trukket av regimet onsdag uten noen nærmere forklaring.

Atomvåpen er ikke blitt brukt i noen væpnet konflikt siden atombombene ble sluppet over de japanske byene Hiroshima og Nagasaki i 1945.

- Bløffer For snart to uker siden sendte Nord-Korea ut bilder de mente viste at de sendte raketter fra ubåter. I dag går amerikanske eksperter ut og sier at disse bildebevisene trolig er falske.

- De har ikke kommet så langt som deres dyktige videoredigerere og PR-folk vil ha oss til å tro, var beskjeden fra den amerikanske admiralen James Winnefeld under et foredrag i Washington.

Han hevder at Pyongyang fortsatt er mange år unna å utvikle denne typen undervannsraketter, som i tilfelle ville ha banet vei for at de kunne ha avfyrt atomvåpen med rekkevidde langt utenfor Korea-halvøya.

Les også: Disse landene har atomvåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer