- Vi kan redde millioner av menneskeliv

19-åring med ny bok.

- Vi kan redde millioner av menneskeliv
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Tor Økland Barstad har akkurat avsluttet russetida og studiene på Ås videregående skole. Nå er det pensjonsfondet og verdens fattige befolkning som har 19-åringens fokus. I morgen blir Økland Barstads bok «Hvordan oljefondet kan hjelpe verdens fattige» utgitt.

- Jeg har holdt på med dette temaet siden 2007, da jeg begynte å tenke på hvordan oljefondet kunne brukes på best mulig måte. Svaret er å bruke fondet til å hjelpe verdens fattige, sier Økland Barstad til Dagbladet.

Betaler sjøl19-åringen har brukt alle pengene sine til boka, og betaler sjøl for utgivelsen, via et forlag han fant på internett. Hele 50.000 kroner har han brukt, av egne penger.

- Jeg har skrevet boka for å få frem budskapet mitt om at bistand virker, at vi kan opprettholde en høy levestandard uten oljepengene og at vi kan utrette mye for verdens fattige ved å gi bort oljefondet - ikke for å tjene penger, sier idealisten, som ikke utelukker at han går i underskudd på sitt første opplag.  - Du er 19 år og har allerede skrevet en bok om et relativt tunge politisk-økonomisk tema. Har du en politiker i magen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer