Oljeanalytiker Torbjørn Kjus: Forventer et nytt fall i oljeprisen på kort sikt. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix.
Oljeanalytiker Torbjørn Kjus: Forventer et nytt fall i oljeprisen på kort sikt. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix.Vis mer

Vi kan se oljeprisen på 40-tallet før sommeren

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus utelukker ikke at oljeprisen vil falle under 50 dollar fatet de neste månedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I dagens oljemarked er tilbudet betydelig høyere enn den underliggende etterspørselen, men ettersom oljeprisen i forward-markedet er høyere frem i tid, har tradere kjøpt olje i stor stil i spotmarkedet og lagt det på lager for å selge det til høyere priser senere.

Frykter prisfall Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets sier til Finansavisen at lagerbygging har bidratt til å drive oljeprisen opp i år.

Nå tror han derimot at effekten er på hell.

- Jeg er absolutt ikke trygg på at oljeprisen ikke skal under 50 dollar igjen på kort sikt. Det er fortsatt stor usikkerhet i forhold til hvordan den amerikanske produksjonen vil utvikle seg, sier Kjus til Finansavisen.  

Forventer høyere oljepris på sikt I løpet av de seneste årene har han fått et rykte på seg for å være negativ til oljeprisen, selv om han mener oljeprisen skal opp fra dagens nivåer på sikt. På kort sikt venter han imidlertid en ny nedgang.

Oljeetterspørselen er vanligvis lav på vårsesongen.

Flere nyheter Her stiger prisene mest i Oslo
Reitan kjøpte eiendom i Bergen med pen rabatt
Det koker ikke overalt - her er Norges billigste boliger