- Vi kan se på sårene at offeret har kjempet tilbake

En amerikansk turist ble i august funnet drept i en koffert på Bali. Nå innrømmer datteren og hennes kjæreste at det er de som står bak.

DREPT: I denne kofferten fant politiet på Bali kroppen til en kvinnelig amerikansk turist. Dattera og kjæresten hennes har innrømmet at det er de som står bak. Foto: AFP PHOTO / SONNY TUMBELAKA / NTB scanpix
DREPT: I denne kofferten fant politiet på Bali kroppen til en kvinnelig amerikansk turist. Dattera og kjæresten hennes har innrømmet at det er de som står bak. Foto: AFP PHOTO / SONNY TUMBELAKA / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 12. august i år ble kroppen til amerikanske Sheila von Wiese-Mack (62) funnet i en koffert utenfor et eksklusivt hotell på ferieøya Bali i Indonesia. Dagen etter ble hennes datter Heather Mack (19) og datterens kjæreste Tommy Schaefer (21) pågrepet, mistenkt for å ha stått bak drapet.

Fredag opplyser indonesisk politi at den mistenkte 21-åringen har innrømmet drapet, skriver NBC.

Samtidig skal datteren ha tilstått å ha hjulpet til med å kvitte seg med liket. Paret har tidligere forklart at kvinnen ble drept av innbruddstyver, mens de klarte å rømme unna.

Kranglet 62-åringen skal ha bodd på hotellet med sin 19 år gamle datter og datterens kjæreste på 21 år, fortalte politisjef Djoko Hari Utomo dagen etter drapet.

- Mora skal ha bodd sammen med datteren sin i flere dager før kjæresten kom ned og ble med dem, sa Utomo.

Bilder fra overvåkningskameraer skal vise at mora og datterens kjæreste kranglet i hotellobbyen samme natt som drapet skal ha skjedd.

Dagen etter sjekket det unge paret ut av hotellet og sendte en rekke kofferter ned til en ventende taxi. Blant disse var kofferten som inneholdt det 62 år gamle offeret. Liket skal ha blitt oppdaget da paret ikke møtte opp til den ventende taxien, og opptak fra overvåkningskameraer viser de to forlater hotellet via stranda på baksiden av eiendommen.

- Hun kjempet tilbake En obduksjon ved sykehuset i delstatshovestaden Denpasar viste at kvinnen døde av kvelning.

- Konklusjonen er at offeret døde av mangel på oksygen på grunn av tilstrømningen av blod fra et brukket nesebein, sa lege Ida Bagus Alit.

Alit fortalte at kvinnen hadde flere sår på hodet som følge av slag med en stump gjenstand.

- Vi kan se på sårene at offeret må ha kjempet tilbake, sier Ida Bagus Alit, som la til at en av ofrenes fingre var brukket.

Hvis paret blir funnet skyldig i drapet, risikerer begge å bli dømt til døden i henhold til indonesisk lov.

KOFFERT: Her undersøker indonesisk politi kofferten som den 62 år gamle kvinnen ble funnet i. Foto: AFP / SONNY TUMBELAKA / NTB scanpix
KOFFERT: Her undersøker indonesisk politi kofferten som den 62 år gamle kvinnen ble funnet i. Foto: AFP / SONNY TUMBELAKA / NTB scanpix Vis mer