- Vi kan ta hvem som helst

USAs forsvarsminister bekrefter Abu Bakr al-Baghdadis død, og kommer samtidig med en trussel mot terrorister.

DREPT: Sjef for den amerikanske hæren, Mark A. Milley, bekrefter at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi detonerte en selvmordsbombe. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De første meldingene kom lørdag, men det var først søndag en stolt amerikansk president Donald Trump stolt kunne erklære for verden at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi døde under en aksjon i helga.

Trump uttalte seg svært detaljert om aksjonen, blant annet at al-Baghdadi skal ha dødd «som en hund», og at han gråt og klynket før han utløste en bombevest.

Mandag bekreftet USAs forsvarsdepartement, ved forsvarsminister Mark Esper og forsvarssjef Mark Milley, at IS-lederen er død.

- Baghdadi og de som fulgte ham, var en gjeng pøbler, og står bak noen av de mest brutale handlingene i vår tid, sier Esper.

Fortsetter kampen

Trump beskrev søndag en omhyggelig planlagt aksjon som ble svært dramatisk. Blant annet skal flere av al-Baghdadis koner og barn ha vært til stede i huset.

- Det er ikke slik at det var gitt at det skulle gå slik. Det var også Trump klar over da han tok den vågale beslutningen som å gå til angrep, sier Esper.

Målet er fortsatt å utslette IS, en kamp Esper understerker er langt fra over.

- Baghdadis død utsletter ikke terror. Men det er en advarsel til terroristene som tror de kan gjemme seg. USA er villige til å jakte de som vil skade oss til verdens ende, sier Esper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer