- Vi kan ta imot de flyktningene som kommer, og heller droppe lønnsøkning ett år

- Senterpartiet har ikke vært tydelige nok hittil.

UTYDELIGE: Stortingspolitiker Per Olaf Lundteigen besøkte forrige helg den greske øya Lesbos, for å se flyktningkrisen på nært hold. Inntrykkene fra Hellas gjør at han nå ønsker å forandre Sp-politikken, som han mener har vært utydelig i flyktningspørsmålet. Foto: Privat
UTYDELIGE: Stortingspolitiker Per Olaf Lundteigen besøkte forrige helg den greske øya Lesbos, for å se flyktningkrisen på nært hold. Inntrykkene fra Hellas gjør at han nå ønsker å forandre Sp-politikken, som han mener har vært utydelig i flyktningspørsmålet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Senterpartiets Per Olaf Lundteigen dro forrige uke til Hellas sammen med et knippe politiske rådgivere, for å få en bedre forståelse av flyktningsituasjonen. Lørdag besøkte han øya Lesbos, for å se flyktningkrisen på nært hold, skriver Drammens Tidende.

Overfor Dagbladet utdyper stortingsrepresentanten:

- Jeg var helt ute på stranda der flyktningene kommer inn i små gummibåter på nordsiden av øya. Der lå det gummibåter uten luft, og haugevis av redningsvester. Da fikk jeg alvoret rett i fleisen. Du blir veldig liten når du opplever noe sånt.

Det som gjorde sterkest inntrykk på Sp-toppen var synet av barnas redningsutstyr, som besto av baderinger og utstyr som trolig ikke ville reddet noens liv, dersom det hadde gått galt.

- Da kunne jeg ikke annet enn å gråte, sier Lundteigen til Drammens Tidende.

- Ikke tydelige nok Sp-politikeren sier han vil jobbe aktivt for å endre partiets politikk i flyktningspørsmålet, etter opplevelsene forrige helg.

- Senterpartiet har ikke vært tydelige nok hittil. Det er derfor jeg reiste ned, slik at vi kan forstå situasjonen bedre. Jeg vil legge fram mitt syn i denne saken på første gruppemøte allerede på onsdag, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer