Vi kårer Norges mest spektakulære julehus

Send inn ditt bilde, det beste julehuset premieres med 5000 kroner.

NISSET PÅ SEG: På Vinterbro i Akershus omdannet Tore Karlsen og Bjørg Andresen huset til et nisseeldorado i fjor. De har bygget seg opp gjennom 13-14 år. De har tatt en nisse av gangen og nå feirer de jul omgitt av 900 nisser. I år vil en nesten ti meter høy snømann stå i hagen til venstre for huset. Foto: Jacques Hvistendahl
NISSET PÅ SEG: På Vinterbro i Akershus omdannet Tore Karlsen og Bjørg Andresen huset til et nisseeldorado i fjor. De har bygget seg opp gjennom 13-14 år. De har tatt en nisse av gangen og nå feirer de jul omgitt av 900 nisser. I år vil en nesten ti meter høy snømann stå i hagen til venstre for huset. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du pynta huset utendørs til jul? Send ditt bilde merket kodeord «julehus» til 2400 eller på e-post til julehus@dagbladet.no.

Fortell gjerne hvor i landet bildet er tatt og hvem du er og ditt telefonnummer.

(Dagbladet): For mange nordmenn er det ikke lenger nok å pynte et lite juletre i hagen med små, sjenerte lys i desember.

Fra og med i dag er du velkommen til å sende inn ditt bilde av pynta hus til Dagbladets julekonkurransen. Vi vil så kåre en vinner som får et gavekort på kroner 5000.

Det nest beste huset vil få en Geneva Model XS, et bærbare audiosystem, til en verdi av 1700 kroner.

Vinnerne vil bli kunngjort i avisa og på nett 24. desember.

Gammel tradisjon Forsker i kulturhistorie ved Universitetet i Oslo, Ørnulf Hodne, mener bruk av lys alltid har vært knyttet til julen. Det er først etter at elektrisiteten kom at skikken med lys ble overveldende i jula, forteller Hodne.

- På gamle malerier fra 1800-tallet ser man at de hadde levende talglys i lykter på tunet og i trær. Tidlig i 1920-årene fikk vi også skikken med å tenne lys på kirkegården. Etter 2. verdenskrig ble det også vanlig å pynte juletrær ute. Det er en skikk som har bredt voldsomt om seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer