Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi kaster mindre mat

En av fem sier at mindre mat har gått i søpla etter coronakrisa.

MATAVFALL: Det er ikke like mye mat som går i søpla nå, enn det var før coronakrisa inntraff. Foto: Shutterstock
MATAVFALL: Det er ikke like mye mat som går i søpla nå, enn det var før coronakrisa inntraff. Foto: Shutterstock Vis mer

En femdel av alle nordmenn oppgir at de kaster mindre mat etter at koronakrisen begynte. Hovedgrunnen er at de planlegger innkjøpene bedre.

I tillegg har nordmenn fått bedre tid til å utnytte råvarene, skriver forskning.no.

Funnet stammer fra en Norstat-undersøkelse på vegne av Too good to go.

Nordmenns matvaner har ikke fått stor innvirkning på lommeboka. Kun 15 prosent oppgir at de bruker mer penger på mat enn før, mens 18 prosent oppgir at de bruker mindre.

Imidlertid oppgir hele én av fire at de har fått nye matvaner og kokkeferdigheter som følge av koronakrisen. De er først og fremst blitt flinkere til å bruke opp rester og lage flere av måltidene selv. Noen har også begynt å eksperimentere mer på kjøkkenet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!