- Vi kjenner oss ikke igjen

Helene Marie Knutsen sier hun var vitne til flere grove overtramp mot de ansatte da hun var Adecco-vikar. - Vi kjenner oss ikke igjen, svarer Adecco.

TIDLIGERE ADECCO-ANSATT: Helene Marie Knutsen skriver i dagens Dagbladet om sitt år som Adecco-vikar. Vikarbyrået kjenner seg ikke i igjen i Knutsens beskrivelse.
Foto: Erling Hægeland
TIDLIGERE ADECCO-ANSATT: Helene Marie Knutsen skriver i dagens Dagbladet om sitt år som Adecco-vikar. Vikarbyrået kjenner seg ikke i igjen i Knutsens beskrivelse. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en kronikk i dagens Dagbladet tar den tidligere Adecco-vikaren Helene Marie Knutsen et oppgjør med sin tidligere arbeidsplass. Hun forteller om systematisk forskjellsbehandling og overtramp mot de ansatte.

- Utnyttet flyktninger Knutsen skriver blant annet at «tidligere enslige mindreårige flyktninger ble regelmessig utnyttet som billig arbeidskraft under sine arbeidsforhold i Adecco».

- Jeg opplevde også at ledelsen drev mer eller mindre konsekvente forsøk på underslag av lønnsutbetalinger, skriver hun.

Adecco avviser anklagene.

- Vi kjenner oss ikke igjen i det som beskrives her. Adecco er helt avhengig av fornøyde medarbeidere. Dersom de ikke er fornøyde, vil de finne seg annen oppdragsgiver, og vi vil miste våre kunder, sier Anne-Stine Talseth, kommunikasjonssjef i Adecco, til Dagbladet.

Hun viser til at de har over åtte tusen ansatte, som hver dag gjør en kjempejobb i ulike bedrifter rundt i landet.

- Døråpner - For mange er jobben i Adecco en døråpner inn i arbeidslivet, og gir erfaring og referanser som gjør det mulig å utvikle en god arbeidskarriere, sier Talseth, som forteller at Adecco har mange ansatte med minoritetsbakgrunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer