- Vi kjente flammene

Skogbrannene i Frankrike blusset i går ettermiddag opp igjen og fortvilte mennesker må flykte fra flammene. Fem mennesker er drept. To mistenkte ildspåsettere er arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vinden på den franske Rivieraen har gjort slukningsarbeidet vanskeligere i dag. Brannmennene fortsetter med det tunge arbeidet med å få kontroll på flammene.

- Det er en tøff kamp, sier Marc Petit, talsmann for den turistpakkede Var-regionen som er hardt rammet nå. Etter to dager med brann er store området nedsvidd og ødelagt tilbake her. Fem mennesker er så langt døde, og tusenvis har måttet evakuere fra sine hjem og feriesteder.

Blant de omkomne er en 15-år gammel britisk jente og hennes bestemor som døde i Plan de La Tour, en polsk mann ble drept i Vidauban, en nederlansk kvinne døde av skader hun fikk etter brann i Sainte-Maxime.

Skogbrannene sies å være de verste i området på en generasjon. De brøt ut på en rekke forskjellige steder på mandag i Var, regionen mellom Toulon og Nice, som er så populær blant turistene.

Mer enn 60 hjem er ødelagt. Mer enn 8500 hektar land står nedsvidd tilbake i regionen med tykke furuskoger.

Feriehus nedbrent

Lokale aviser har trykket bilder av feriestedet til Hollywoodstjernen Johnny Depp og kjæresten Vanessa Paradis i Plan de la Tour. Huset og hagen framstår som en grønn øy i havet av sotsvarte trær og hus. Parets villa skal ha vært en av de få som ble reddet på grunn av god vanntilgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer