Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi kjente henne ikke som jetsetter»

Martine Vik Magnussens bestevenner kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venninnene har valgt å fortelle åpenhjertig om Martine til Dagbladet. De ønsker at folk skal få det riktige bildet av venninnen som de har hatt så kjær i alle år.

- Den engelske avisa Daily Mail skrev at hun var ei jente som festet i rikmannsmiljøer. Men Martine har aldri fått ubegrenset med penger hjemmefra, og levde ikke noe rikmannsliv. Selv om vi er fra Nesøya, er det ingen av oss som gjør det. Vi er vanlige nordmenn som jobber for tingene vi kjøper oss. Martine var ikke bortskjemt. Hun har jobbet for klesbutikker som Ginny i Bygdøy alle i Oslo og den europeiske kjeden Masimo Dutti, sier en av bestevenninnene, Henriette Aspaas Martens.

Hun mener det er uriktig å knytte Martine til et rikmannsmiljø som blant annet omfatter døtrene til skipsreder John Fredriksen.

- Vi kjente henne ikke som en jetsetter. Martine var ei jordnær jente. Det er fælt å se hvordan enkelte medier, særlig britiske aviser, har tegnet et feilaktig bilde av Martine.

Henriette Marie Hansson var barndomsvenninne av den drepte 23-åringen.

- Martine var nydelig, hun stilte opp for alle og var til å stole på. Jeg har kjent henne fra jeg var bitte liten. Hun var som en søster for meg, sier Hansson.

I 2006 dro Martine til Polen for å studere medisin, men kom tilbake etter et halvt år fordi hun mistrivdes. I begynnelsen av 2007 dro hun til London og jobbet der et halvt år, før hun begynte på Regent’s College i fjor høst.

Mange venner

JUL: Martine Vik Magnussen (23) feiret jul med sine venninner, Henriette Marie Hansson (i midten) og Henriette Aspaas Martens (t.v). Foto: Privat
JUL: Martine Vik Magnussen (23) feiret jul med sine venninner, Henriette Marie Hansson (i midten) og Henriette Aspaas Martens (t.v). Foto: Privat Vis mer

Henriette Aspaas Martens forteller at de ikke rakk å snakke så mye om livet til Martine i London.

- Hun har alltid hatt venner rundt seg. Vi har holdt kontakt og har truffet hverandre i ferier. Hun var en person man kunne stole på, og som man kunne fortelle alt til. Hun kunne holde på hemmeligheter, sier Martens.

Venninnegjengen hadde planlagt et middagstreff når Martine etter planen skulle komme hjem til påske. De pratet med henne torsdag. Jentegjengen, som bor spredt i både norske og utenlandske byer, har nå lagt andre påskeplaner for å kunne være sammen i sorgen.

- Nå er det best å være hjemme i Oslo. Vi finner trøst og støtte i hverandre. Dette er så uvirkelig. Jeg kan fortsatt ikke forstå at dette gjelder min Martine. Vår Martine.

Martens forteller at Martine hadde god sans for mote, og at hun alltid har vært flink og målrettet.

Barndomsvenninnene hadde aldri hørt om den etterlyste 21-åringen før Martine forsvant.

- Etter det vi har fått høre nå var de to bare gode venner.

Martine hadde en stor bekjentskapskrets både i London og hjemme i Norge. Etter det Dagbladet kjenner til, var blant annet datter av tv-kjendisen Hallvard Flatland, Bettina, en av hennes mange venninner. De var naboer på Nesøya, og har gjennom flere år vært i samme vennekrets.

Også Kjell Inge Røkkes datter Elisabeth var en bekjent av Martine.

Takker for støtten

Begge foreldrene og søsknene til den drepte 23-åringen har valgt å reise til London.

- Når slikt skjer, ønsker familien å være der det har skjedd.

Dette sier sjømannsprest Torbjørn Holt. Han har tilbrakt mye tid sammen med Martines familie, som har gitt ham tillatelse til å formidle hvordan de opplever tragedien.

- Det er vanskelig å sette seg inn i hvordan de har det nå. Det er ikke lett å finne ord. De har naturlig nok svært tunge dager, sier Holt.

Samtidig setter familien stor pris på all støtten de har fått.

- De er spesielt takknemlige for støtten fra Martines venner og fra nettverket rundt henne. Familien føler seg godt ivaretatt av den norske ambassaden i London. Og familien forteller at London-politiet har opptrådt seriøst, profesjonelt og medmenneskelig, sier Holt.

Hun var solskinnet

Martines far, Odd Petter Magnussen, uttaler seg i en pressemelding som i går kveld ble sendt ut av politiet i London.

- Martine betydde mye for oss. Tapet av henne har skapt en tomhet som aldri vil forlate oss, sier Odd Petter Magnussen.

- Martines varme og karismatiske personlighet slo imot alle som møtte henne. Hun etterlot alltid et inntrykk som en tolerant, sympatisk og elskelig person, som var solskinnet i enhver sosial situasjon, sier faren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!