Vi kjøper mindre alkohol på byen

Folk vil heller drikke hjemme, tror bransjen.

DRIKKER HJEMME: Trenden viser at stadig flere velger å drikke alkohol hjemme fremfor på barer og restauranter. Illustrasjonsfoto.
DRIKKER HJEMME: Trenden viser at stadig flere velger å drikke alkohol hjemme fremfor på barer og restauranter. Illustrasjonsfoto.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fersk statistikk fra landets utesteder viser en nedgang i alkoholomsetningen.

 - Selv om nedgangen i salget av vin og brennevin var klart mindre i 2010 enn året før, så viser trenden at stadig flere velger å drikke alkohol hjemme fremfor på barer og restauranter, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinsleverandørenes forening (VBF).

Vinsalget ved norske serveringssteder falt med 1 prosent i fjor, mens brennevinssalget gikk ned med 2 prosent. Mest markant var nedgangen i salg av sterkvin: 7 prosent.

Statistikken viser at serveringsbransjen står for 8 prosent av det lovlige vinslaget i Norge og 11 prosent av brennevinssalget. Jordheim ønsker seg en større andel på vegne av utestedene og sier lavt alkoholsalg skader reiselivsbransjen.

-2010 ble et ble nok et tøft år for mange i den bransjen, hvor salget av alkohol er helt avgjørende for lønnsomheten.

Hun mener nedgangen i salget gjør debatten om innskrenking av skjenketidene overflødig. I stedet vil hun se på tettere samarbeid mellom politi, serveringsbransjen, taxinæringen og myndighetene.

(©NTB)