«Vi kjøpte en softis, men den var dyr og liten, så i kveld reiser vi hjem...»

Ekteparet Tiitso fra Uppsala overnatter og spiser i Värmland under sin norgesferie. - Vi var beredda, så vi spiste før vi dro over grensa, sier Endel Tiitso (54).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har ikke sett noe billig i Norge, sier Endel Tiitso (54) fra Uppsala i Sverige. Hans kone undersøkte overnattingsprisene før de dro, og bestemte at ekteparet skulle sove og spise i Värmland, og bare dra på dagstur til Oslo.

- Vår svenske krone er så svak at alt koster for mye i Norge, forklarer Lotta Tiitso (56). Det eneste ekteparet bevilget seg over grensa, var en softis hver hos Mövenpick på Karl Johan.

- Den kostet 27 kroner, og den var liten, forsikrer Lotta. Ekteparet drømmer seg tilbake til 50-tallet, da svenskene dro til Norge for å kjøpe billig mat.

- Da var det rimelig å kjøpe margarin og sukker i Norge. Nå lønner det seg å dra fort hjem igjen, sier Tiitso.

- Det er særlig svenskene som klager over prisene. De er ramme, sier informasjonsmedarbeider i Oslo Promotion, Lina Giertsen Bull (24).

- Det er lett å bli lei av svensker som vil ha alt billig hele tida. De vil ha gratis museum, billig lunsj og rimelig overnatting. De skriver brev og ønsker brosjyrer tilsendt kostnadsfritt. Svenskene er også de eneste turistene som spør om steder å gå tur i skogen, for alt skal være billig hele tida, ler Bull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer