Vi kjører mindre

Bensinen er nå blitt så dyr at folk ikke lenger har råd til å bruke bilen like mye som før. For første gang siden oljekrisen i 1973- 74 har salget av bensin og diesel gått tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bilistene kvier seg for å bruke bilen når det koster 700 kroner å fylle full tank. Salget av bensin er i år redusert med 2,9 prosent - mens salget av diesel er nede med hele 4,1 prosent. Nedgangen har vært særlig stor de siste månedene.

Selger pølser

Det er størst nedgang i Oslo og Vestfold, mens bilistene i Telemark kjører mer enn noen gang.

Bensinstasjonene merker nedgangen og kompenserer med større salg av pølser, pizza, matvarer, is og smågodt. Direktør Erik Birkeland i Norsk Petroleumsinstitutt mener det er flere årsaker til den klare nedgangen i salget av drivstoff.

- Vi kjører mindre når pumpeprisen er høy, sier Birkeland. I tillegg bruker nye biler mindre bensin og diesel.

Øker klasseskillet

- Nok et tydelig bevis på klasseskille, sier informasjonssjef Egil Otter i Norges Automobil-Forbund (NAF) til Dagbladet.

Endringen i bensinsalget viser klart at det er folk som pendler er og er avhengige av bilen, som straffes mest på pungen .

Mens folk i Oslo og Vestfold lettere kan bruke tog, buss og bane, er det ikke like enkelt i Telemark og Akershus som er et typisk pendlerfylke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.