- Vi klarer ikke å kjenne ham igjen i de beskrivelsene

Tidligere venner av siktede synes det er uvirkelig at 23-åringen skal ha drept Anja (21).

HER BLIR HAN TATT: Mannen, som er i tjueåra, blir her pågripet av politiet i Ålesund etter DNA-funn på stedet der Anja (21) ble funnet drept. Mannen er en kjenning av politiet. Foto: Dagbladet-tipser
HER BLIR HAN TATT: Mannen, som er i tjueåra, blir her pågripet av politiet i Ålesund etter DNA-funn på stedet der Anja (21) ble funnet drept. Mannen er en kjenning av politiet. Foto: Dagbladet-tipserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere av den siktede Ålesund-mannens tidligere venner er i sjokk etter å ha fått vite at 23-åringen har tilstått drapet på Anja (21). - Det er helt uvirkelig at han skal ha gjort dette, sier en tidligere venninne til Dagbladet.

Hun kjente siktede fra da han gikk på videregående. De to gikk ikke på samme skole, men var ofte på fest sammen og hadde flere felles bekjente.

- Han er, slik som jeg kjente ham da, en veldig kjekk og grei gutt. Han var ikke den som var mest utagerende på fest - han satt som oftest i sofaen og snakket med folk. Han var lett å prate med, en veldig hyggelig fyr, sier den tidligere venninnen.

Hun ønsker ikke å stå fram med navn og bilde.

- Gikk så galt På en pressekonferanse i formiddag kom det fram at Anja Weløy Aarseth (21) døde av kvelning. Siktelsen mot mannen er nå også utvidet til å gjelde seksuelt misbruk. Han ble felt av DNA på den drepte kvinnen.

Også i oktober var drapssiktede i møte med retten, da han ble han dømt for trusler mot en annen person.

- I den gjengen jeg var med på den tida var det om å gjøre å være tøffest. Men sånn er det vel i alle ungdomsgjenger. Når jeg hører at han tidligere blant annet har utøvd vold mot en politimann, så klarer jeg ikke å kjenne ham igjen i de beskrivelsene, sier hun til Dagbladet.

Hun er kjent med at mannen nå har erkjent drapet på Anja.

- Jeg vet ikke hva jeg skal synes om det. Det er rett og slett helt uvirkelig at han skal ha gjort noe sånt. Det er ekkelt å se hvordan noen kan havne i en slik situasjon. Han har jo et barn, sier hun.

- Havnet aldri i slåsskamp Hjemme i Ålesund snakkes det mye om det som har skjedd. Verken kvinnen Dagbladet har snakket med eller hennes venninner forstår hvorfor den tidligere kameraten skal ha tatt livet av 21-åringen, som ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem etter en joggetur på Akslafjellet.

- Vi husker ham ikke som en aggressiv type eller en som havnet i slåsskamp. Vi kjenner ham ikke igjen som den typen som nå beskrives. Jeg kan ikke skjønne at han skal ha gjort noe sånt, sier hun.

PÅGREPET ONSDAG: Den siktede mannen ble pågrepet i Ytre Bydel, Ålesund, i går ved 17.30-tida. En tidligere venninne av ham forteller at hun ikke kan forstå at mannen nå er siktet for drapet på Anja (21). Foto: Fridgeir Walderhaug / DAGBLADET
PÅGREPET ONSDAG: Den siktede mannen ble pågrepet i Ytre Bydel, Ålesund, i går ved 17.30-tida. En tidligere venninne av ham forteller at hun ikke kan forstå at mannen nå er siktet for drapet på Anja (21). Foto: Fridgeir Walderhaug / DAGBLADET Vis mer

Fengselsprest Leif Sæther møtte den siktede 23-åringen i dag. Han sier at mannen er i en slags sjokktilstand, og at det vil ta tid før han «lander».

Han vil ikke gå inn på hva 23-åringen fortalte om selve drapet eller om han uttrykker anger, men legger ikke skjul på at tilståelsen står ved lag.

- Bidrar til å lytte - Nå er det jo kjent at han har tilstått. Bakgrunnen for at han ville snakke med meg var nok at han ville ha hjelp til å lufte ut litt trykk, å vise en del av sitt indre og bli sett av noen andre enn de som jobber med straffesaken. Jeg kan bidra med å lytte og prate om det han er opptatt av, sier fengselspresten.

Han fikk inntrykk av at mannen hadde fått noe søvn på cella i natt etter tilståelsen og at tilstanden hans etter forholdene er god.

- Det var en god, avslappet tone, om man kan si det i en slik sammenheng. Vi snakket sammen i rundt en halvtime. Jeg fikk inntrykk av at han tar situasjonen svært tungt, og det er jo naturlig. Han er selvfølgelig i en vanskelig situasjon, sier Sæther til Dagbladet.

Det er ventet at avhørene av 23-åringen vil fortsette i ettermiddag og at han i morgen vil bli framstilt for fengsling.

BLE KVALT: Anja Weløy Aarseth (21) ble drept på joggetur i Akslafjellet i Ålesund. En 23 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet. Siktelsen gjelder nå også seksuelt misbruk.  Foto: Privat / Familien / NTB scanpix
BLE KVALT: Anja Weløy Aarseth (21) ble drept på joggetur i Akslafjellet i Ålesund. En 23 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet. Siktelsen gjelder nå også seksuelt misbruk. Foto: Privat / Familien / NTB scanpix Vis mer