- Vi klarte å ro over Atlanter'n!

Årets julegave - på forskudd. I går kunne Stein Hoff (52) og Arvid Berntsen (50) løfte armene og juble. De har klart bragden å krysse Atlanterhavet i en 23 fots robåt. - Men det var forferdelig å sette beina på landjorda igjen, sier de to roerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De trodde de skulle klare det på 40 dager. Men trengte ytterligere 19 dager på å nå sitt livs mål. Men i går ettermiddag (norsk tid) nådde de endelig fram, Stein Hoff og Arvid Berntsen fra Kristiansand.

I bakleksa

Den 12. oktober kastet de seg på årene ut fra havna i Los Gigantes på Tenerife. 2560 knallharde, søkkvåte og gyngende nautiske mil lå foran dem. De håpet på en topplassering i den transatlantiske regattaen til ferieparadiset Barbados med den spesialbygde, 23 fot lange «Star Atlantic».

Men uheldig veivalg førte nordmennene bort fra passatvinden som skulle gi nødvendig ekstra framdrift. Isteden havnet de i bakleksa og kom i mål som 18. båt.
- Vi opplevde veldig mye dårlig vær, storm og høye bølger som førte til frustrasjon underveis. Vi bommet også på matrasjonene og spiste for lite i starten. Kroppsvekta raste nedover og kreftene forsvant for fort. Men dette ble justert etter halvrodd regatta. Vi økte til matpauser hver 2. til 3. time. Det gjorde underverker, sier en strålende fornøyd Arvid Berntsen til Dagbladet.

Familiefest

- I rundt ett døgn har vi sett land. Det har vært et deilig syn. Men det var temmelig rart å sette beina på fast grunn. I 59 døgn har vi gynget fram og tilbake. Nå måtte vi ha støtte for å komme oss i land uten å falle over ende og rett i sjøen igjen. Nå gleder jeg meg veldig til å få en lang og deilig dusj og en god seng, fortsetter Berntsen, som i går ble møtt av kona, Berit, og datteren, Siren, på sandstrendene på Barbados.

Også Steins kone, Diana, var blant gratulantene på land. I natt var det festmiddag for nordmennene som skal pleie såre kropper mens de forbereder julefeiring under palmene i 30 graders varme.
- Dette har vært mye tøffere enn vi hadde trodd på forhånd. Vi var forberedt på det meste, men vi trodde ikke det skulle være så ille. Dessuten var det ubeleilig når Stein ble plaget med tannpine midt ute i Atlanterhavet...

<B>RO, RO, RO DIN BÅT:</B> I snart to måneder har de rodd døgnet rundt. Arvid Berntsen og Stein Hoff.