RETT VED ÅSTEDET: Bare 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Det blir nå undersøkt av kriminalteknikere. Foto: Sindre Granly Meldalen
RETT VED ÅSTEDET: Bare 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Det blir nå undersøkt av kriminalteknikere. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer

- Vi knytter våpenet til drapssaken

Våpenet ble ikke funnet under finkjemming av området i natt. Politiet sier at våpenet kan ha blitt plassert på stedet flere timer etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet gransker nå et automatvåpen, som ble funnet ved en gangsti omtrent 100 meter fra der en 40 år gammel mann ble funnet skutt og drept i 00.10-tida natt til søndag.

- Vi knytter våpenfunnet til drapssaken, men kan ikke slå fast at det er drapsvåpenet. Det undersøkes nå, og det er en omstendelig prosess, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Våpenet undersøkes for å avklare om det nylig har vært avfyrt. Metlid ønsker ikke å kommentere om det er funnet tomhylser på drapsåstedet, og om disse eventuelt matcher med våpenet som er funnet.

- Vi har gjort flere interessante funn på åstedet, sier Metlid.

Ikke funnet under finkjemming Våpenet ble funnet av et par som var ute og gikk tur noe før kl. 10 i dag morges. Dagbladet var med da de to viste funnstedet til politiet. Området ble raskt sperret av da politifolkene så våpenet, og krimteknikere ble tilkalt.

Metlid sier hun ikke har noe godt svar på hvordan våpenet ble funnet i et område som skulle ha vært finkjemmet av politiet i løpet av natta. Og det er ikke sikkert det har ligget der gjennom natta heller.

- Vi vet ikke om våpenet lå der gjennom hele natta, eller om det ble plassert der på morgenen. Det har skjedd før at vi har søkt gjennom et området, og senere funnet ut at det var noe vi hadde oversett der, sier Metlid til Dagbladet.

Dagbladet har snakket med annet vitne, som gikk tur på den lille gangveien i 8-tida søndag morgen. Han sier han er sikker på at det ikke lå noe våpen der da.

Dagbladets fotograf Halvor Solhjem Njerve gikk i natt også forbi det som nå er våpenfunnstedet flere ganger. Han mener det ikke lå noe våpen der da.

- Jeg stod centimeter fra der våpnet senere ble funnet, og var der i flere timer. Jeg så aldri noe våpen i området, sier Njerve.

En av politiets krimteknikerne fjernet i 11-tida i formiddag et magasin fra våpenet.

Automatvåpenet så ut til å ha en lyddemper.

Ikke tilfeldig offer Politiet jobber nå med å sjekke om et kamera i nærheten av åstedet kan ha fanget opp drapet eller gjerningspersonene på vei til eller fra åstedet.

Det er gjort flere avhør i saken, men politiet har så langt ingen mistenkte, ifølge Metlid.

- Det har kommet en del tips, sier Metlid.

Politiet mener 40-åringen ikke var noe tilfeldig offer. De undersøker nå om noen kan ha rekognosert i området i forkant av drapet.

- Vi er interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha vært i området rundt midnatt, men også timene i forkant, sier Metlid.

Politiet gikk tidligere i dag ut og ba om at noen unge gutter som gikk på buss nr. 79 mot Holmlia ved Lindebergsenteret ca. klokka 00:07 natt til lørdag, om å ta kontakt med politiet.

Politiet presiserer at guttene kun er vitner som kan ha gjort observasjoner som er viktige for politiet. 

- De har fortsatt ikke meldt seg, sier Metlid.

Tre drapsforsøk Mannen som ble drept i natt ble i 1997 dømt for tre drapsforsøk begått i løpet av mindre enn fire timer.

- Vi vet forløpig ikke i hvilken grad hans historikk kan knyttes til drapet, men vi ser på historikken, sier Metlid.

Drapsofferet er ikke blitt dømt igjen etter at han slapp ut fra soning den gang. Tvertimot stiftet han familie, fikk tre barn og begynte å jobbe som t-banefører. Han bodde sammen med familien på Lindeberg, like ved stedet der han ble drept i natt.