- Vi kom uanmeldt, men gjestfriheten er stor

Erik Solheims fly måtte nødlande i Sudan.

I SUDAN: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i samtale med president Salva Kiir i Sør-Sudan. I dag måtte Solheims fly nødlande. Foto: Bibiana Dahle Piene / Scanpix
I SUDAN: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i samtale med president Salva Kiir i Sør-Sudan. I dag måtte Solheims fly nødlande. Foto: Bibiana Dahle Piene / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Flyet til utviklingsminister Erik Solheim (SV) foretok onsdag kveld en kontrollert nødlanding i Sudan etter at det ble oppdaget sprekker i den indre ruten i flyets cockpit. Det melder NTB.

UD ville av sikkerhetshensyn ikke opplyse om hvor i Sudan Solheim og den norske delegasjonen befinner seg, men ministeren selv letter på sløret på sin Twitter-konto:

- Nødlandet akkurat i Malakal i sørsudan på vei fra Khartoum til Juba. Ikke verdens sentrum. Vi kom uanmeldt men gjestfriheten er stor!, skriver Solheim.

Flyet var på vei fra Khartoum i nord til Juba i sør da det måtte lande.

Mørkt Informasjonsrådgiver Trine Jøranli Eskedal er med i delegasjonen og sier på telefon til NTB at landingen var udramatisk.

- Det er veldig bra at flyselskapet tar sikkerheten på alvor. Det blir snart mørkt her, så vi kan ikke fly videre i kveld, sier Eskedal til NTB.

Solheim skulle torsdag morgen møte den sørsudanske presidenten Salva Kiir i Juba, men møtet blir nå utsatt.

Ødemarka Det kenyanske flyselskapet jobber med å skaffe et nytt fly som kan hente delegasjonen på mellom ti og tolv nordmenn torsdag morgen.

- Vi er nokså midt i ødemarka, men det er noen FN-bygninger og et hotell her, så vi får se. Hvis ikke vi finner på noe annet, får vi sove i flyet i natt, sier Solheim.

Den norske delegasjonen var alene om bord i leieflyet.

STOR INTERESSE: Lokal presse intervjuer Solheim. Foto: Bibiana Piene / SCANPIX
STOR INTERESSE: Lokal presse intervjuer Solheim. Foto: Bibiana Piene / SCANPIX Vis mer