Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kommer aldri til å akseptere oppsigelser i denne prosessen

DNB-tillitsvalgte kritiske til nedleggelser og nedbemanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nestleder i Finansforbundet i DNB, Jørn O. Kvilhaug forteller at de ansatte stiller seg sterkt kritisk til nyheten om at DNB skal legge ned 59 filialer og redusere med om lag 600 årsverk.

- Vi er i en kjempevanskelig situasjon, og vi er helt uenige i prosessen, sier Kvilhaug til Dagbladet.

Ifølge Kvilhaug har de tillitsvalgte vært tydelige på at de ikke aksepterer oppsigelser.

- Vi håper at denne nedbemanning kan gjennomføreres med frivillige løsninger, da DNB har gode virkemiddelpakker og andre løsninger som kan bidra til å løse utfordringen på en best mulig måte. Vi kommer aldri til å akseptere oppsigelser i denne prosessen, sier han.

- For omfattende De tillitsvalgte ble informert om kuttene for første gang i desember i fjor, ifølge Kvilhaug, og det er blitt satt en frist til å gjennomføre nedleggelsene og nedbemanningen innen 1. juni i år.

- Vi mener dette er en alt for omfattende nedlegging. Omfanget er for stort og tidsperspektivet for kort, sier han.

DNB-ansatte i hele landet vil bli berørt av kuttene, ifølge Kvilhaug.

- Det er en utfordring at det er så mange kontorer som legges ned, og at så mange rammes. Det vil være snakk om kontorer i hele landet; helt fra Vadsø i nord, til det indre Østlandet, Vestlandet og Sørlandet, sier han.

Antallet filialer vil gå ned fra 116 til 57, og nedskjæringen er drastisk; sentrale steder som Holmestrand, Elverum, Tvedestrand, Namsos og Kirkenes mister sine filialer, og det blir for mange i praksis umulig å komme seg til et fysisk bankkontor i nærheten.

Stemt imot Ifølge Kvilhaug har de tillitsvalgte stemt imot forslaget flere ganger; både i samarbeidsutvalget og i styret, og det seinest i dag.

- Vi har vært involvert i prosessen, men ikke godt nok fra starten av. Vi kom ikke ordentlig på banen før i desember, sier han.

- Men nå er det slik at det er konsernledelsen som har styringsretten, og når de velger å gjennomføre denne omstillingen er det viktig at vi ivaretar våre medlemmers interesser på en best mulig måte, tilføyer Kvilhaug.

- Uansvarlig Også Finansforbundets forbundsleder reagerer på varselet om nedleggelser og nedbemanning.

- Jeg mener at DNB opptrer uansvarlig gjennom å kvitte seg med så mange ansatte og kontorer, sier forbundsleder Pål Adrian Hellman.

UENIG: Nestleder i Finansforbundet i DNB, Jørn O. Kvilhaug forteller at de ansatte stiller seg sterkt kritisk til nyheten om at DNB skal legge ned 59 filialer og nedbemanne med om lag 600 årsverk i løpet av 2016. Foto: Stig B. Fiksdal
UENIG: Nestleder i Finansforbundet i DNB, Jørn O. Kvilhaug forteller at de ansatte stiller seg sterkt kritisk til nyheten om at DNB skal legge ned 59 filialer og nedbemanne med om lag 600 årsverk i løpet av 2016. Foto: Stig B. Fiksdal Vis mer

- Vi forstår at ny teknologi og nye måter å betjene kundene på medfører redusert behov for kontorer og ansatte i fremtiden. Vi mener likevel at DNBs solide økonomi og viktige rolle i samfunnet gjør at de både har mulighet til - og ansvar for - å gjøre dette på en måte som er best mulig også for samfunnet, fortsetter Hellman. 

- Det er ingen ting som tilsier at de må gjøre så store endringer på så kort tid. En trinnvis nedskalering hadde vært bedre både for de ansatte og for konsernet, sier han.

- Ingen skam å snu Hellmann utrykker videre bekymring for at det nå er flere arbeidstakere som skyves ut av arbeidslivet - både på små steder der det er få alternativer til å få annet arbeid - og for eldre arbeidstakere som har færre muligheter på arbeidsmarkedet.  

- Dette henger ikke sammen med regjeringens uttalte politikk om at flere må stå lenger i arbeid. Vi oppfordrer DNB til å tenke seg om en gang til. Det er ingen skam å snu, avslutter Finansforbundets leder.

- Trist I en pressemelding skriver konserndirektør for personmarkedet i DNB, Trond Bentestuen at det er en krevende dag for de ansatte som berøres.

- Det er trist at så mange dyktige medarbeidere må forlate DNB. Vi skal gjøre det vi kan for å gjennomføre nedbemanningen med frivillige løsninger, sier konserndirektøren.

LEGGER NED:  DNB har besluttet å legge ned 59 av sine kontorer i Norge og sier opp 600 ansatte. - Dette er en krevende dag for de ansatte som berøres, og det er trist at så mange dyktige medarbeidere må forlate DNB, sier Trond Bentestuen i DNB.
LEGGER NED: DNB har besluttet å legge ned 59 av sine kontorer i Norge og sier opp 600 ansatte. - Dette er en krevende dag for de ansatte som berøres, og det er trist at så mange dyktige medarbeidere må forlate DNB, sier Trond Bentestuen i DNB. Vis mer