- Vi kommer hver natt helt til 1. oktober

Rånerne gir seg ikke på Notoddden. Det gjør ikke varaordføreren heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredelige Notodden får oppmerksomhet for andre natt på rad som byen der rånere kjører bil i gågata og setter bildekk i fyr over hele hele sentrum. I natt kjørte en rånerkortesje på 50-60 biler rundt i nystengte Storgata og tutet og hoiet etter hvert som nye dekkbranner oppsto.

- Det var helt vilt, sier politiets innsatsleder Trond-Egil Groth til Varden.no.

Politiet hadde fått tilkalt ekstramannskaper fra hele Telemark, og det samme skjer til natta. For rånerne har ikke tenkt å gi opp sin paradestripe.

- Vi kommmer til å stille opp hver natt inntil politikerne ombestemmer seg, om nødvendig fram til prøveperioden er over, sier rånernes talsmann Espen Kittilsen til Telemarksavisa.

Steile fronter

Varaordfører Asgeir Drugli, som tok initiativet til å stenge Storgata og fikk med seg bystyreflertallet på det, avslår den invitasjonen. Frontene er steile, og varaordføreren har på ingen måte hensikt om å gå i knefall for aksjonistene.

- Det er sørgelig for Notodden som har en masse gode kvaliteter at enkeltersoner skal ødelegge på denne måten. Vi har gjort et demokratisk vedtak for å skape et triveligere bymiljø, og dette vedtaket vil bli gjennomført.

- Det er ikke aktuelt for meg å komme med noe forslag som trekker gågateprosjektet tilbake. Det er politiet som tar seg av ordensforstyrrelser, sier en kompromissløs varaordfører Asgeir Drugli til Dagbladet.no.

 STOPPER IKKE MED DETTE:  Rånerne i Notodden nøyde seg ikke med å sette fyr på bildekk den første natta med stengt Storgate. Natt nummer to var det verre, og politiet har ekstra beredskap for kommende natt. MMS-foto: Dagbladet.no-tipser
STOPPER IKKE MED DETTE: Rånerne i Notodden nøyde seg ikke med å sette fyr på bildekk den første natta med stengt Storgate. Natt nummer to var det verre, og politiet har ekstra beredskap for kommende natt. MMS-foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer

Han representerer Solidaritetslista, et valgsamarbeid mellom SV, partiet Rødt og partiløse. Med ordfører Bjarne Bakken (A) på ferie, er det varaordføreren som er sjef for det politiske flertallet i Telemark-kommunen.

Politiet er forberedt på nytt bråk kommende natt. Også nå er det tilkalt ekstra mannskap fra andre deler av Telemark politidistrikt.

Ni rånerbranner i natt

I fomiddag har fungerende driftsenhetsleder Berit Dale ved politistasjonen i Notodden loggført 10 branner i sentrum sist natt. Ni av brannene tror politiet har direkte forbindelse med råneraksjonen.

- Hvordan ser politiet for seg resten av sommeren i Notodden?

- Vi vurderer fra dag til dag, sier Dale til Dagbladet.no.

INGEN RETRETT: - Det er ikke aktuelt å reise forslag om å oppheve et demokratisk fattet vedtak, sier varaordfører Asgeir Drugli i Notodden.