- Vi kommer ikke i mål i 2007

- Jeg var stor i kjeften, innrømte Kristin. Følg SVs landsmøte direkte nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag begynner SVs landsmøte.

- Vi kommer ikke helt i mål i 2007, men jeg har aldri sagt at vi skal gå av midt i perioden. Jeg har sagt at dere blir kvitt meg i 2009 hvis ikke hele barnehagepakken er på plass, sa Kristin Halvorsen under landsmøteåpnigen.

- Det hadde vært mer behagelig for meg hvis jeg ikke hadde vært så stor kjeft. Men uten å avsløre for mye av regjeringens indre liv så kan jeg vel avsløre at når SVs partileder og finansminister legger lista så høyt - da blir det barnehageplasser av det, sa SV-lederen.

- Vi sitter ikke på oppsigelse. Vår kontrakt med velgere varer til neste stortingsvalg. Vi sitter perioden ut, helt til neste valg, fortsatte Halvorsen. 

- Vi gjør en forskjell i regjeringen. Hver dag bidrar vi til å trekke Norge i en riktig retning, sa SV-lederen.  

- Vi skal bruke makten vi har i oljefondet til å forandre verden, sa Halvorsen. Hun sa de ville boikotte selskaper som driver lobby mot Kyoto-avtalen.

Raste mot toppledere

- Det har alltid forundret meg hvordan toppsjiktet tenker om seg selv i forhold til resten av befolkning, sa SV-lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.