Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kommer ikke til å bryte handlingsregelen

Men for å gjennomføre eldreløftet må andre ting nedprioriteres, ifølge Pedersen.

PRIORITERER: Handlingsregelen, som innebærer at det maksimalt  kan benyttes 4 prosent av oljefondet, skal ikke brytes, ifølge Arbeiderpartiets nestleder, Helga Pedersen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
PRIORITERER: Handlingsregelen, som innebærer at det maksimalt kan benyttes 4 prosent av oljefondet, skal ikke brytes, ifølge Arbeiderpartiets nestleder, Helga Pedersen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Hvis Arbeiderpartiet skal holde løftet om full eldreomsorg innen 2015 må de oversige Handlingsregelen som sier at det ikke skal brukes mer enn 4 prosent av statens oljeformue, sa forskningssjefen i Statistisk sentralbyrå Ådne Cappelen til Dagbladet tidligere i dag.

Men det er ikke nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen enig i.

- Vi legger til grunn at vi vil holde oss til handlingsregelen. Vi har ikke tenkt til å bryte den, sier Pedersen til Dagbladet.

- Må prioritere
Pedersen er likevel enig med Cappelen i at det kan bli en vanskelig oppgave.

- Vi befinner oss nå i en stram økonomisk situasjon, og det er ingen tvil om at det vil bli krevende for Norge å kunne gi alle eldre sykehjemsplass innen 2015. Det kommer til å bli dyrt, sier Pedersen og legger til:

- Men politikk handler om å prioritere, og i denne perioden prioriterer vi eldre - og derfor må vi si nei til en del andre ting.

Cappelen tror regjeringen kan bli nødt til å øke skattene for å få råd til full sykehjemsdekning uten å bryte handlingsregelen. Men heller ikke det stemmer, ifølge Pedersen.

- Vi står ved at vi ikke kommer til å øke skattene, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling