HA TRUA: Det gjelder å ha trua på ungdommen, mener Nav-leder Tone Elisabeth Andersen i Hadeland. Foto: Sveinung U. Ystad
HA TRUA: Det gjelder å ha trua på ungdommen, mener Nav-leder Tone Elisabeth Andersen i Hadeland. Foto: Sveinung U. YstadVis mer

- Vi kommer ingen vei med fordommer

Nav-sjef Tone Elisabeth Andersen tror ikke det hjelper å tvinge unge navere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HADELAND (Dagbladet): - Vi må ha trua på at ungdom kan noe og se mulighetene sammen med dem. Vi må være ekstra aktsomme med fordommene våre, sier Tone Elisabeth Andersen, daglig leder for Nav Hadeland.

- Før vi legger fra oss fordommene kommer vi ingen vei. For å stille krav til de unge, må de først ha funnet motivasjonen.

- Da kan vi begynne å dytte på, de lette dyttene bak har jeg tro på. Det vet vi virker. Å plassere en ungdom i en praksisplass, for eksempel, uten mål og mening, fungerer dårlig, sier hun.

Fra flytog til Nav Tone Elisabeth Andersen hadde aldri vært på et offentlig kontor før hun ble sjef for Nav Hadeland, med et budsjett på to milliarder kroner.

- Dette er min aller første jobb i det offentlige. Jeg har fortida mi i Flytoget og før det jobbet jeg mange år i et Aker-selskap. Den energien og løsningsorienterte erfaringen som kommer derfra er nyttig som sjef i Nav. Det var ikke snakk om ikke å fullføre den oljeplattformen. Da må man være kreativ, finne de beste løsningene. Det tror jeg at jeg har tatt med meg inn i Nav, det er ingen ting jeg er redd for, sier Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møter unge mennesker
I en ny serie om unge som lever på Nav-ytelser, undersøker Dagbladet hvorfor titusener av unge mennesker faller utenfor arbeidslivet og utdanningssystemet. 

- Jeg kunne gjerne hatt litt mer penger, men ellers er det topp å leve livet, sier Kjetil (18) fra Notodden, som får stønad til livsopphold fra Nav.
- Barndomshjemmet mitt var avhengig av Nav. Sånn vil jeg ikke ha det, sier Karoline (20) fra Hadeland, som har arbeidspraksis gjennom Nav og drømmer om en helt vanlig jobb.

Fra 2008 til 2013 økte antallet unge under 25 år som verken studerte eller jobbet med 12 000 personer. I Norge kjennetegnes disse unge ved at majoriteten ikke er arbeidsledige - de står helt utenfor arbeidslivet eller utdanningssystemet.

Nav anslår at gruppa som faller helt utenfor, utgjør mellom 50 000 og 60 000 nordmenn.

- Vi kommer ingen vei med fordommer

Nav-sjefen på Notodden mener både få jobber til de uten utdanning, prestasjonsangst, psykiske plager og strukturen på velferdssystemet vårt kan forklare hvorfor ungdom faller utenfor.

Heldig på Hadeland Nav-sjefen påpeker at samarbeidet med videregående skole er nøkkelen for å finne løsninger for de unge naverne.

- Unge mennesker som kommer til oss har alle hatt en eller annen tilknytning til videregående skole. Da er det om å gjøre at vi får tak i dem så tidlig som mulig.

- Vi er heldige her på lille Hadeland. Vi vet navnene på alle de unge, selv om ikke alle vil snakke med oss. Vi jobber tett med oppfølgingstjenesten.

- Vi har et eget team som snakker med ungdom og må sørge for at vi har tett og gode relasjoner til de vi samarbeider med, sier Tone Elisabeth Andersen.

Opp om morgenen - Vi har også opp-om-morran-prosjekter. Jeg er ikke veldig glad i at de skal måtte, for det alle viktigste er hva den enkelte ungdom vil. De må finne ut av det selv, finne sin egen motivasjon.

- Å tvinge dem har stort sett aldri vært spesielt vellykket. Så jeg har et litt ambivalent forhold til det. Aktivitet er sunt, men absolutt helst når den er reell, det vil si lønnet arbeid eller studieplass, sier hun.

Tilrettelagt - Vi har noen forsøk med tilrettelagt undervisning ute på arbeidsplass for ungdom som kommer ut etter 12 år på skolen uten å kunne lese eller skrive navnet sitt en gang.

- Når de får undervisning på arbeidsplassen, forstår de bedre hvorfor det er lurt å kunne lese og skrive. Da finner de motivasjon, sier Tone Elisabeth Andersen.