- Vi kommer til å angre som nasjon over alt vi gjør i denne tåka

Trine Skei Grande er mot hastebehandlingen av Lex Breivik. Helseminister Strøm-Erichsen mener vi må kunne ransake pasienter for å avdekke skytevåpen og eksplosiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Sosialdemokratene i Norge kaster seg inn og skal vedta lover i tåka. De kommer til å angre, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

På mandag ble regjeringens forslag til endringer i loven om psykisk helsevern, også kalt Lex Breivik, behandlet i Stortinget. Den har skjedd raskt for å kunne ha de klare før dommen mot terrorsiktede Anders Behring Breivik faller den 22. juni.

Breivik kan bli dømt utilregnelig, og dermed til tvunget psykisk helsevern.

- I tåka Hastebehandlingen har møtt kritikk, blant annet fra Skei Grande.

- Med den nye loven skal alle kontrolleres, også advokatene som besøker sin klient. Det er ikke en rettsstat verdig. Vi kommer til å angre som nasjon over alt vi gjør i denne tåka, sier hun.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen mener derimot at dette må skje nå.

- De endringene som er gjort i loven om psykisk helsevern, dreier seg om sikkerheten ved de psykiske avdelingene på de regionale sykehusene. De dreier seg om å etablere en egen avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå, i tillegg til å etablere en nasjonal koordineringsenhet. Den skal ha en oversikt over alle som er dømt til behandling i tvunget psykisk helsevern, sier Strøm-Erichsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer