- Vi kommer til å bo på andre kloder

Mennesket vil spre seg ut i verdensrommet, sier den tidligere astronauten Christer Fuglesang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANDØYA (Dagbladet): Enten vi bare er nysgjerrige og søkende, eller fordi vi blir tvunget til å flytte for å overleve som art, kommer mennesket til å bosette seg på andre kloder. Reisen starter trolig med månen og Mars, tror den tidligere ESA-astronauten Christer Fuglesang.

- Om det ikke finnes liv på Mars, håper jeg iallfall at det kan bli liv på Mars. Å dra dit er det ultimate målet, men jeg tror vi kan komme oss enda lenger ut, sier den svenske fysikeren, som fløy med romferja til Den internasjonale romstasjonen ISS i 2006 og 2009.

- Jeg er overbevist om at vi kommer til å kolonisere verdensrommet. I et tidsperspektiv på 100 år er det ikke umulig å legge forholdene på Mars til rette for oss, sier han til Dagbladet på Andøya, hvor han deltar i rakettskytefeltets 50-årsjubileum denne helga.

• Se også: Fuglesang brente hull i himmelen

Månen først Men Mars er langt unna, både fysisk og teknologisk. Månen er det naturlige springbrettet. Jordas eneste naturlige satellitt har vært uberørt av menneskeføtter siden Apollo 17 lettet fra overflaten 14. desember 1972, og er det beste stedet å nå ta opp tråden igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer