- Vi kommer til å finne dem

Arbeider med å samle informasjon for å lokalisere de fire savnede.

Tungt:  Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, er sterkt preget av situasjonen, men er sikker på at de fire savnede vil bli funnet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Tungt: Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, er sterkt preget av situasjonen, men er sikker på at de fire savnede vil bli funnet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, holdt søndag ettermiddag pressekonferanse for å fortelle om angrepet som skjedde i Kenya fredag.

Todelt Hun kom hjem fra Nairobi i morges, og er tynget av situasjonen.

- Det er en todelt følelse å være tilbake. På en side er det fint å treffe kollegaer igjen, og se hvor godt og profesjonelt de jobber. På den andre siden har jeg det tungt. Det er trist, rart og absurd å tenke på at en av mine kollegaer er drept, at to er skadd og at fire er savnet, sier hun.

Det meldes om at en av de savnede er norsk, men det ønsker ikke Flyktninghjelpen å bekrefte.

- Vi kan bekrefte at de fire er ansatt i Flyktninghjelpen, men vi kan ikke si noe om nasjonalitet eller identitet, sier informasjonssjef Rolf Vestvik.

Det er på grunn av de savnedes sikkerhet.

Hun er sikker på at de fire savnede vil komme til rette.

- Vi jobber nå med et mål for øyet, og det er å få bekreftet hvor våre kollegaer befinner seg. Vi samler informasjon, analyserer og kryssjekker denne for å kunne bekrefte hvem som sto bak angrepet, og hvor de nå kan befinne seg, sier Rasmusson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer