- Vi kommer til å kjempe til siste slutt

Ap's Jette Christensen varsler grunnlovsdrama like før 17.mai.

VIL HA NYTT SPRÅK: Jette F. Christensen (i midten), her med Lene Vågslid og Karianne O.Tung i Vandrehallen på Stortinget satser nå alt på at hun og Ap vil greie å overtale KrF og Venstre til å bli med på å gi det norske folk en Grunnlov i ny språkdrakt til 17.mai. - 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL HA NYTT SPRÅK: Jette F. Christensen (i midten), her med Lene Vågslid og Karianne O.Tung i Vandrehallen på Stortinget satser nå alt på at hun og Ap vil greie å overtale KrF og Venstre til å bli med på å gi det norske folk en Grunnlov i ny språkdrakt til 17.mai. - Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare uka før 17. mai skal Stortinget avgjøre om Grunnloven kommer i ny språkdrakt til det store jubileet.

Men i dag ble det klart at ingen av de to helhetlige endringsforslagene til ny grunnlov ligger an til å få det påkrevde to tredjedels flertall i Stortinget.

Nå fortviler Ap's Jette Christensen i kontroll- og konstitusjonskomiteen, og varsler kamp til siste slutt.

- Vi kommer til å kjempe til siste slutt. Vi vil jobbe for å gi Grunnloven tilbake til folket. Det er folket som eier den. Det finnes ingen politiske, juridiske eller språklige gode argumenter for å ikke gi folket Grunnloven tilbake på et språk de forstår.

- Dummer seg ut Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson, også han i kontroll- og konstitusjonskomiteen, mener politikerne dummer seg ut om Grunnloven ikke blir vedtatt med ny språkdrakt jubileumsåret. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer