- Vi kommer til å lytte til Breiviks ønsker

Forsvarerne drøfter vitneliste med terrortiltalte på Ila nå.

DRØFTER VITNELISTE:  Forsvarer Geir Lipepstad på vei inn i Ila fengsel og sikringsanstalt i Bærum i dag for drøfte vitneliste  emed Anders Behring Breivik. FOTO: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET.
DRØFTER VITNELISTE: Forsvarer Geir Lipepstad på vei inn i Ila fengsel og sikringsanstalt i Bærum i dag for drøfte vitneliste emed Anders Behring Breivik. FOTO: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå klokka 12 gikk forsvarerne til terrortiltalte Anders Behring Breivik inn til sin klient på Ila landsfengsel og sikringsanstalt.

De skal bli enige med Breivik om bevisoppgaven, som innebærer hvilke vitner forsvarerteamet ønsker i føre i terrorrettssaken, som starter mandag 16. april.

Lippestad ankom Ila sammen med sine kolleger Vibeke Heina Bæra og Tord Jordet.

-Må ha relevans -Vi kommer til å lytte til Breiviks ønsker, men hovedpoenget er at vitnene har rettslig relevans, sier Lippestad.

Forsvarerne kommer til å føre rundt 30 vitner.

I og og med at det kommer en ny sakkyndig-rapport rett over påske, utelukker ikke Lippestad at det kan bli stevnet flere vitner seinere.

- Men vi må likevel sende vår oppdaterte bevisoppgave til Oslo tingrett nå. Vi kan ikke vente med vår vitneliste så langt til den rapporten er kommet, sier Lippestad.

Strid om paranoid schizofren Av de to første rettsoppnevnte sakkyndige i saken ble Breivik vurdert som paranoid schizofren og ikke strafferettslig tilregnelig.

Den terrortiltalte er sterkt uenig i denne vurderingen, og han vil i retten kjempe for å bli kjent tilregnelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer