Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kriger hvis vi må

Palestinernes leder Yasser Arafat sa i et intervju i dag at han er klar til å bruke alle midler - inklusive krig - for å stå mot israelerne. I dag er fem palestinere drept, og 74 er såret i kamper mot israelske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi søker alltid fred, men hvis vi tvinger til å forsvare oss, kommer vi ikke til å nøle med å krige, sa Arafat på telefon til den Saudi-Arabiske avisa Okaz i dag.

Han sa til avisa at palestinernes historie er full av offerhandlinger. Han benektet at fredsprosessen er død, men sa at de møter som har vært etter sammenbruddet under forhandlingene på Camp David i juli «ikke var forhandlinger, men enkel kontakt», skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Så langt i dag er fem palestinere drept 74 såret i sammenstøt med israelske soldater. En ti år gammel gutt er blant de drepte.

29 drept

De siste fire dagene er rundt 29 palestinere blitt drept i voldsomme sammenstøt flere steder, i Israel, på Vestbredden og Gazastripen. To israelske soldater er også blitt drept. Mer enn 700 palestinere er såret, melder NTB.

Urolighetene ble utløst av at den israelske høyre-politikeren Ariel Sharon besøkte området rundt Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem sist torsdag, noe som vakte meget sterke reaksjoner. Kontrollen over dette området er avgjørende for både jøder og muslimer, og er derfor ett av de største problemene for fredsprosessen i Midtøsten.

Hellig krig

En talsmann for den islamistiske palestinske organisasjonen Hamas sa i dag at en ny, hellig krig mot israelerne har begynt.

- Det kommer til å bli flere sammenstøt. Det er helt klart at palestinerne aldri vil godta de sionistiske fiendenes kontroll av al-Aqsa-moskéen og palestinsk mark, sa Hamasmannen Ibrahim Ghosheh til iransk radio.

Sjeik Sayed Tantawi ved al-Azhar-moskén i Kairo, den høyeste religiøse autoriteten innen hovedretningen av islam, sunni, sier til den liberale opposisjonsavisa al-Wafd at det eneste riktige svaret på israelernes skuddsalver er vold.

- Hendelsene ved al-Aqsa-moskéen viser at vold bare kan bekjempes med vold. Vold er det eneste våpenet når vi konfronterer Israel, sier han.

SKYTER: En palestinsk politimann avfyrer skudd mot israelsk grensepoliti i dag.
<B>FLAMMEHAV: Den palestinske mannen hopper over flammene ved flyktningleiren Ain al-Helweh.